Athletic Bilbao vs Elche: Bästa oddsen och matchtipsen

Athletic Bilbao är favorittippade på söndag mot Elche i La Liga. I nuvarande starka form verkar en hemmaseger vara det självklara resultatet i San Mames Barria. Efter 29 spelade matcher är Athletic Bilbao rankade som nummer 8 i La Liga med 41 poäng. Det ger en skillnad på nio poäng till Elche, som ligger på plats 14 i tabellen med 32 poäng. 3 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Athletic Bilbao. De ska nog ta sig förbi Elche.

Våra tips

Statistik och fakta för Athletic Bilbao vs Elche i La Liga

 • Athletic Bilbao har inte förlorat de senaste 7 hemmamatcherna i rad
 • Athletic Bilbao har släppt in i 12 av de senaste 14 hemmamatcherna
 • Athletic Bilbao har gjort mål i 9 av de senaste 10 hemmamatcherna
 • I 4 av de senaste 5 hemmamatcherna Athletic Bilbao har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Athletic Bilbao har vunnit 5 av 7 av deras senaste hemmamatcher
 • Elche har förlorat 3 av 4 av deras senaste matcher
 • Elche har inte vunnit 3 av 4 av deras senaste matcher
 • I de senaste 3 av Athletic Bilbaos matcher mot Elche var antalet mål under 2.5
 • I 5 av de senaste 6 av Athletic Bilbaos matcher mot Elche var antalet mål under 3.5
 • Athletic Bilbao har inte vunnit 5 av de 7 senaste matcherna mot Elche
 • Athletic Bilbao har inte förlorat 5 av de 7 senaste matcherna mot Elche
 • Athletic Bilbao har gjort mål i de senaste 3 hemmamatcherna mot Elche i rad

Form: Athletic Bilbao mot Elche

Athletic Bilbao fortsätter att se bleka ut

Athletic Bilbao hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen. Det har varit en händelserik tid för Athletic Bilbao de senaste tre matcherna som inleddes med att besegra Levante med 3-1. Nästa match blev en besvikelse efter en 1-0-förlust mot Real Betis. Deras senaste match, där man tog sig an Getafe gav ett oavgjort resultat (1-1).

Elche har problem att hitta bra resultat

Elche hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen. Det är nu eller aldrig som gäller för Elche, och just nu ser det mer ut som “aldrig”. Den dåliga trenden började med en 1-2-förlust i ett möte med Barcelona, men därefter lyckades man resa och slå Granada med 0-1. Den segern kunde man dock inte bygga vidare på utan åkte senaste på en 0-1 förlust mot Valencia.

Det är en match mellan två till synes likvärdiga lag, som båda har varit i liknande form på sistone. Athletic Bilbao är fortfarande favorit hos spelbolagen att vinna matchen med odds 1.50.

Athletic Bilbao vs Elche Matchhistorik

När lagen senast möttes in en match i La Liga – 16 August 2021 – kammande båda lagen hem en poäng vardera efter slutresultatet 0-0. Athletic Bilbao går in i matchen mot Elche med 2-3-2 i bagaget från deras senaste 7 matcher i La Liga. 3 gånger i den senaste 7 matcher mellan Athletic Bilbao och Elche blev över 2,5 mål ett vinnande spel. Båda lagen hittade nätet 3 gånger i dessa 7 matcher.

Tabellställningar i La Liga

Om man tittar på den nuvarande La Liga-ställningen så skiljer Athletic Bilbao och Elche för närvarande i nio poäng och sex placeringar. Athletic Bilbao kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från Elche kommande söndag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att Elche är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan Athletic Bilbao och Elche kommer att sluta.

Skytteligan

Inaki Williams är den mest profilerade målgöraren för hemmalaget den senaste tiden. Athletic Bilbao kommer säkerligen förlita sig på honom den kommande matchen. Samtidigt kommer Elche ställa hoppet till Fidel Chaves att han ska lägga till fler mål till de 2 han gjort de senaste sex matcherna.