Atletico Madrid vs Deportivo Alaves: Bästa oddsen och matchtipsen

Toppen mot botten när Atletico Madrid möter Deportivo Alaves för en match i La Liga på lördag. Efter 29 spelade matcher är Atletico Madrid rankade som nummer 4 i La Liga med 54 poäng. Det ger en skillnad på 32 poäng till Deportivo Alaves, som ligger på plats 19 i tabellen med 22 poäng. Atletico Madrid går in i matchen mot Deportivo Alaves kommande lördag i hopp om att befästa sin position i toppen.

Våra tips

Statistik och fakta för Atletico Madrid vs Deportivo Alaves i La Liga

 • Atletico Madrid har gjort mål i 16 av de senaste 18 matcherna
 • Atletico Madrid har vunnit de senaste 5 matcherna i rad
 • Atletico Madrid har inte förlorat de senaste 7 matcherna i rad
 • I 5 av de senaste 7 hemmamatcherna Atletico Madrid har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Deportivo Alaves har inte vunnit 15 av 17 av deras senaste matcher
 • Deportivo Alaves har förlorat 8 av 10 av deras senaste bortamatcher
 • Deportivo Alaves har släppt in i 11 av de senaste 13 bortamatcherna
 • I 16 av de senaste 17 av Atletico Madrids matcher mot Deportivo Alaves var antalet mål under 3.5
 • Atletico Madrid har inte förlorat 12 av de 13 senaste matcherna mot Deportivo Alaves
 • Atletico Madrid har vunnit 7 av de 9 senaste matcherna mot Deportivo Alaves
 • Atletico Madrid har gjort mål i 11 av de senaste 13 matcherna mot Deportivo Alaves
 • Atletico Madrid har släppt in i 4 av de senaste 5 matcherna mot Deportivo Alaves

Form: Atletico Madrid mot Deportivo Alaves

Atletico Madrid fortsätter vinna

Atletico Madrid verkar ha hittat formen nu med ytterligare en vinst förra veckan. Atletico Madrid har verkligen njutit av att spela fotboll i sina senaste tre matcher. Det började med en 2-1-vinst mot Cadiz. Segertåget fortsatte därefter med en till vinst mot Manchester United med 0-1 innan de i förra matchen besegrade Rayo Vallecano med 0-1.

Deportivo Alaves formkurva pekar nedåt

Stämningen i Deportivo Alaves är inte så bra eftersom de inte lyckats vinna på senare tid. Bara ett enda poäng har Deportivo Alaves lyckat skrapa ihop i deras senaste tre matcher. Denna poäng kom i en match som slutade 0-0 mot Sevilla, innan de blev besegrade av Real Sociedad med 1-0. Senaste matchen blev återigen en besvikelse när Granada vann med 2-3.

Att begränsa ett förväntat nederlag kan vara målet för Deportivo Alaves här. Att välja Atletico Madrid till odds 1.36 är en självklarhet i den form de uppvisar.

Atletico Madrid vs Deportivo Alaves Matchhistorik

Det senaste mötet mellan Atletico Madrid och Deportivo Alaves var en jämn tillställning där Deportivo Alaves lyckades hitta en liten 1-0 seger. Atletico Madrid tar sig an Deportivo Alaves med 7-2-1 i bagaget från deras senaste matcher i La Liga. I den föregående 10 matcher mellan Atletico Madrid och Deportivo Alaves kom över 2,5 mål upp 4 gånger. Båda lagen gör mål var ett bra val 3 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i La Liga

Om man tittar på den nuvarande La Liga-ställningen så skiljer Atletico Madrid och Deportivo Alaves för närvarande i 32 poäng och 15 placeringar. Atletico Madrid kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från Deportivo Alaves kommande lördag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att Deportivo Alaves är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan Atletico Madrid och Deportivo Alaves kommer att sluta.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Joao Felix. Han har dundrat in hela fyra mål på de senaste sex matcherna.

Deportivo Alaves kommer att hoppas att Joselu hittar nätet igen. Han står på 12 mål den här säsongen och gjorde mål i 1 av deras 6 senaste matcher. Även Gonzalo Escalante har gjort två mål den senaste tiden.