Athletic Bilbao vs Real Betis bästa odds och matchtips

Athletic Bilbao gör sig redo för striden mot Real Betis vid San Mames Barria kommande söndag, en match i omgång 18 av La Liga. Athletic Bilbao är placerade på plats 11 i La Liga med 21 poäng efter 17 spelade omgångar. Real Betis ligger på plats 3 i tabellen med 33 poäng efter 17 spelade matcher. 3 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Athletic Bilbao. De skulle dock kunna skrälla mot Real Betis.

Våra tips

Statistik och fakta för Athletic Bilbao vs Real Betis i La Liga

 • Athletic Bilbao har inte vunnit de senaste 8 matcherna i rad
 • Athletic Bilbao har släppte in i 7 av de senaste 9 matcherna
 • Athletic Bilbao har gjort inte mål i 5 av de senaste 6 matcherna
 • Real Betis har vunnit 6 av 7 av deras senaste matcher
 • Real Betis har gjort mål i de senaste 7 matcherna i rad
 • Real Betis har inte förlorat 6 av 7 av deras senaste matcher
 • Real Betis har släppte inte in i 5 av de senaste 7 matcherna
 • Athletic Bilbao har gjort mål i 19 av de senaste 21 matcherna mot Real Betis
 • Athletic Bilbao har vinst de senaste 7 hemmamatcherna mot Real Betis i rad
 • Athletic Bilbao har inte förlorat 13 av de 15 senaste matcherna mot Real Betis
 • Athletic Bilbao har släppte inte in i de senaste 4 hemmamatcherna mot Real Betis i rad
 • I 4 av de senaste 5 Athletic Bilbaos hemmamatcher mot Real Betis var antalet av mål under 3.5

Form: Athletic Bilbao mot Real Betis

Athletic Bilbao fortsätter på en väldigt dålig svit

Resultaten har varit under all kritik för Athletic Bilbao på senare tid och nu behöver man verkligen få med sig något för att vända den negativa trenden. Athletic Bilbao är bara en poäng ifrån att vara helt utan positiva resultat i sina senaste tre matcher. De förlorade med 1-0 mot Real Madrid innan det blev oavgjort efter en (0-0)-match mot Getafe. Sedan hamnade man återigen i förlustkolumnen när Sevilla besegrade dem med 1-0.

Real Betis fortsätter trumma på.

Real Betis hoppas att den goda formen håller i sig. Real Betis har vunnit två av sina senaste tre mot Talavera de la Reina och Real Sociedad. Innan dess förlorade man dock mot Celtic i Europa League.

De två lagen matchas jämnt av bookmakers, men den nuvarande formen gör att Real Betis är vårt val för en seger.

Athletic Bilbao vs Real Betis Matchhistorik

Senast lagen möttes fick vi inte se någon vinnare. Lagen delade nämligen poängen i en 0-0 match som spelades 21 april 2021. Athletic Bilbao går in i matchen mot Real Betis med 6-2-2 i bagaget från deras senaste 10 matcher i La Liga. Över 2,5 mål var ett vinnande spel 4 gånger i de senaste 10 matcher mellan Athletic Bilbao och Real Betis. Båda lagen gör mål gav utdelning 3 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i La Liga

Som framgår av La Liga-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 12 poäng. Även om Athletic Bilbao inte kommer att ha en möjlighet att komma över Real Betis i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Real Betis, som nu ligger på 3 med 33 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen på söndag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Inaki Williams. Han är toppskytt för Athletic Bilbao, för närvarande på 3 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 0 av deras 6 senaste matcher. 

Real Betis kommer att hoppas att Juanmi hittar nätet igen. Han står på 10 mål den här säsongen och gjorde mål i 6 av deras 6 senaste matcher.