Fiorentina vs Sassuolo bästa odds och matchtips

Övre halvan mot den undre när Fiorentina förbereder sig för att möta Sassuolo i Serie A. Fiorentina har för närvarande plats 5 i tabellen med 30 poäng efter 17 spelade matcher. Med 17 omgångar bakom sig har Sassuolo lyckats samla ihop 23 poäng och ligger på plats 12 i Serie A. Även om Sassuolo går in i matchen som underdogs kommer de vara väldigt angelägna att behålla tempo i Serie A.

Våra tips

Statistik och fakta för Fiorentina vs Sassuolo i Serie A

 • Fiorentina har inte förlorat 12 av 14 av deras senaste hemma matcher
 • Fiorentina har vinst de senaste 5 hemma matcherna i rad
 • I 4 av de senaste 5 matcherna Fiorentina har spelat, har båda lagen gjort mål
 • I de senaste 11 matcherna i rad Sassuolo har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Sassuolo har gjort mål i de senaste 16 borta matcherna i rad
 • Sassuolo har släppt in i 22 av de senaste 24 bortamatcherna
 • Sassuolo har inte vunnit 5 av 7 av deras senaste bortamatcher
 • Fiorentina har släppte in i 12 av de senaste 13 matcherna mot Sassuolo
 • I de senaste 4 matcherna i rad Fiorentina har spelat mot Sassuolo har båda lagen gjort mål
 • Fiorentina har gjort mål i 11 av de senaste 13 matcherna mot Sassuolo
 • Fiorentina har inte vunnit 6 av de 7 senaste matcherna mot Sassuolo
 • I 4 av de senaste 5 Fiorentinas hemmamatcher mot Sassuolo var antalet av mål under 3.5

Form: Fiorentina mot Sassuolo

Fiorentina är i mycket bra form

Fiorentina verkar ha hittat formen nu med ytterligare en vinst förra veckan. Fiorentina har verkligen njutit av att spela fotboll i sina senaste tre matcher. Det började med en 2-3-vinst mot Bologna. Segertåget fortsatte därefter med en till vinst mot Salernitana med 4-0 innan de i förra matchen besegrade Benevento med 2-1.

Sassuolo är inne i ett bra flow

Resultaten har varit vad man kan vänta sig av Sassuolo de senaste veckorna. Varken mer eller mindre. Sassuolo är obesegrade i de tre senaste matcher med två oavgjorda resultat mot Napoli och Spezia. Senast blev det vinst mot Lazio med 2-1.

Med dessa resultat och de inte så stabila prestationerna från Sassuolo är det självklart att satsa på Fiorentina till odds 1.91.

Fiorentina vs Sassuolo Matchhistorik

Senast dessa lag ställdes mot varandra var 17 april 2021, och Fiorentina gick därifrån med en 3-1 seger. Fiorentina går in i matchen mot Sassuolo med 3-3-4 i bagaget från deras senaste 10 matcher i Serie A. Över 2,5 mål var ett vinnande spel 7 gånger i de senaste 10 matcher mellan Fiorentina och Sassuolo. Båda lagen gör mål gav utdelning 7 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Serie A

Om man tittar på den nuvarande Serie A-ställningen så skiljer Fiorentina och Sassuolo för närvarande i 7 poäng och 7 placeringar. Fiorentina kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från Sassuolo på söndag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att Sassuolo är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan Fiorentina och Sassuolo kommer att sluta.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Dusan Vlahovic. Han är toppskytt för Fiorentina, för närvarande på 15 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 7 av deras 6 senaste matcher. 

Sassuolo kommer att hoppas att Domenico Berardi hittar nätet igen. Han står på 8 mål den här säsongen och gjorde mål i 4 av deras 6 senaste matcher.