Granada vs Mallorca bästa odds och matchtips

Granada kommer att spela mot Mallorca i omgång 18 av La Liga vid Estadio Nuevo Los Carmenes på söndag. Som nummer 15 har Granada lyckats skrapa ihop 16 poäng efter 16 spelade matcher. Med 20 poäng har Mallorca efter 16 matcher placerat sig på plats plats 12 i La Liga. Även om Mallorca går in i matchen som underdogs kommer de vara väldigt angelägna att behålla tempo i La Liga.

Våra tips

Statistik och fakta för Granada vs Mallorca i La Liga

 • I 7 av de senaste 8 hemma matcherna Granada har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Granada har gjort mål i 11 av de senaste 12 hemmamatcherna
 • Granada har släppte in i 10 av de senaste 12 hemmamatcherna
 • Granada har inte förlorat 8 av 10 av deras senaste matcher
 • Mallorca har inte förlorat 8 av 9 av deras senaste matcher
 • Mallorca har inte vunnit 8 av 10 av deras senaste matcher
 • I de senaste 5 Granadas matcher mot Mallorca var antalet av mål under 3.5
 • Granada har inte förlorat 5 av de 6 senaste matcherna mot Mallorca
 • I 3 av de senaste 4 matcherna Granada har spelat mot Mallorca har båda lagen gjort mål
 • Granada har gjort mål i de senaste 4 matcherna mot Mallorca i rad
 • Granada har vinst 3 av de 4 senaste matcherna mot Mallorca

Form: Granada mot Mallorca

Svårslagna Granada

Resultaten har varit vad man kan vänta sig av Granada de senaste veckorna. Varken mer eller mindre. Granada ser ut att ta sig an vilken motståndare som helst efter några riktigt bra resultat i de senaste tre matcherna då man också lyckades samlade på sig sju poäng. Segertåget började med vinster med 7-0 och 2-1 mot Laguna respektive Deportivo Alaves. Vinstsviten stoppades dock sedan av Cadiz, som fick med sig ett 1-1-resultat och lagen fick därmed en poäng vardera den gången.
 

Mallorca letar efter mer

De senaste matcherna har resultaten varit vad man kan förvänta sig av Mallorca som hållit sin nivå. Man är obesegrad de tre senaste matcherna med vinster mot Atletico Madrid och Llanera. Sen har man även spelat oavgjort mot Celta Vigo.
 

I en match mellan två till synes jämlika lag, med båda i samma form, ser det ut som en match som kan gå hur som helst. Ett oavgjort resultat skulle därför kunna vara ett bra val.

Granada vs Mallorca Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Mallorca och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 2-1. Granada går in i matchen mot Mallorca med 3-2-1 i bagaget från deras senaste 10 matcher i La Liga. I de föregående 6 matcherna mellan Granada och Mallorca kom över 2,5 mål upp 4 gånger. Båda lagen gör mål var ett bra val 4 gånger i dessa 6 matcher.

Tabellställningar i La Liga

Som framgår av La Liga-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 4 poäng. Även om Granada inte kommer att ha en möjlighet att komma över Mallorca i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Mallorca, som nu ligger på 12 med 20 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen på söndag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Jorge Molina är en av spelarna i Granada som förväntas göra mål regelbundet. Han har gjort 2 mål denna säsong. Mallorca ställer hoppet till Abdon Prats som har gjort ett mål hittills denna säsong. Det kommer säkerligen bli fler om han hittar sin målform.