Athletic Bilbao vs Real Madrid bästa odds och matchtips

Ligaledarna Real Madrid kommer gå in för att öka sin ledning till Athletic Bilbao, när de möter varandra på San Mames Barria 21:30 den 22 december. Som nummer 9 har Athletic Bilbao lyckats skrapa ihop 24 poäng efter 18 spelade matcher. Med 43 poäng har Real Madrid efter 18 matcher placerat sig på plats plats 1 i La Liga. 2 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Athletic Bilbao. De skulle dock kunna skrälla mot Real Madrid.

Våra tips

Statistik och fakta för Athletic Bilbao vs Real Madrid i La Liga

 • Athletic Bilbao har inte vunnit 8 av 9 av deras senaste matcher
 • Athletic Bilbao har släppt in i 8 av de senaste 10 matcherna
 • Athletic Bilbao har gjorde inte mål i 5 av de senaste 7 matcherna
 • Real Madrid har inte förlorat de senaste 14 matcherna i rad
 • Real Madrid har gjorde mål i de senaste 16 bortamatcherna i rad
 • Real Madrid har vunnit 12 av 14 av deras senaste matcher
 • Real Madrid har släppt inte in i de senaste 5 matcherna i rad
 • Athletic Bilbao har inte vunnit 31 av de 33 senaste matcherna mot Real Madrid
 • I de senaste 12 Athletic Bilbaos hemmamatcher mot Real Madrid var antalet av mål under 3.5
 • I de senaste 4 Athletic Bilbaos hemmamatcher mot Real Madrid var antalet av mål under 2.5
 • Athletic Bilbao har förlorade de senaste 4 matcherna mot Real Madrid i rad
 • Athletic Bilbao har släppt in i 11 av de senaste 13 matcherna mot Real Madrid

Form: Athletic Bilbao mot Real Madrid

Athletic Bilbao fortsätter att se bleka ut

Athletic Bilbao hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen. Athletic Bilbao har varit med om det mesta i sina tre senaste matcher där man också lyckats plocka fyra poäng. Ett möte med Getafe slutade oavgjort (0-0) vilket följdes upp med en 1-0-förlust mot Sevilla. I sin senaste match lyckades man dock ta sig tillbaka till det vinnande konceptet när Real Betis besegrades med 3-2.
 

Real Madrid är i mycket bra form

Real Madrid fortsätter tåga på och sopar för närvarande bort allt motstånd med ett oavgjort resultat i senaste matchen. Innan dess had eman två raka segrar mot Atletico Madrid och storlaget Inter i Champions League. Man har inte släppt in mål på de 4 senaste matcherna.
 

Med dessa resultat och de inte så stabila prestationerna från Athletic Bilbao är det självklart att satsa på Real Madrid till odds 2.22.

Athletic Bilbao vs Real Madrid Matchhistorik

Senast dessa lag ställdes mot varandra var 1 december 2021, och Athletic Bilbao gick därifrån med en 1-0 seger. Athletic Bilbao har vunnit 0%, medan Real Madrid har vunnit 60% av deras senaste möten i La Liga vilket gör att de senaste resultaten ser ut så här: 0-4-6. Över 2,5 mål var ett vinnande spel 3 gånger i de senaste 10 matcher mellan Athletic Bilbao och Real Madrid. Båda lagen gör mål gav utdelning 4 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i La Liga

Tabellställningen av La Liga visar att Athletic Bilbao och Real Madrid ligger 19 poäng och 8 platser ifrån varandra för tillfället. Real Madrid kommer säkert att försöka ta alla tre poängen på onsdag för att visa att de förtjänar platsen i toppen av tabellen. Trots att Athletic Bilbao är outsider i den här sammandrabbningen kommer Athletic Bilbao definitivt att vilja göra det svårt för favoriterna och av den anledningen är vi spända på att se hur matchen mellan Athletic Bilbao och Real Madrid kommer att sluta.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Inaki Williams. Han är toppskytt för Athletic Bilbao, för närvarande på 5 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 2 av deras 6 senaste matcher. 

Real Madrid kommer att hoppas att Karim Benzema hittar nätet igen. Han står på 13 mål den här säsongen och gjorde mål i 4 av deras 6 senaste matcher.