Atletico Madrid vs Celta Vigo: Bästa oddsen och matchtipsen

Atletico Madrid är favorittippade kommande lördag mot Celta Vigo i La Liga. I nuvarande starka form verkar en hemmaseger vara det självklara resultatet i Estadio Wanda Metropolitano. Atletico Madrid har för närvarande plats 5 i tabellen med 42 poäng efter 25 spelade matcher. Med 25 omgångar bakom sig har Celta Vigo lyckats samla ihop 32 poäng och ligger på plats 9 i La Liga. .

Våra tips

Statistik och fakta för Atletico Madrid vs Celta Vigo i La Liga

 • Atletico Madrid har släppt in i 13 av de senaste 15 matcherna
 • Atletico Madrid har gjort mål i 12 av de senaste 14 matcherna
 • I 5 av de senaste 6 matcherna Atletico Madrid har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Atletico Madrid har vunnit 3 av 4 av deras senaste hemmamatcher
 • Celta Vigo har inte förlorat 9 av 11 av deras senaste bortamatcher
 • Celta Vigo har inte vunnit de senaste 4 bortamatcherna i rad
 • Celta Vigo har gjort mål i 7 av de senaste 9 matcherna
 • Atletico Madrid har inte förlorat 17 av de 19 senaste matcherna mot Celta Vigo
 • I 8 av de senaste 9 av Atletico Madrids matcher mot Celta Vigo var antalet mål under 3.5
 • Atletico Madrid har gjort mål i 11 av de senaste 13 matcherna mot Celta Vigo
 • I 5 av de senaste 7 av Atletico Madrids matcher mot Celta Vigo var antalet mål under 2.5
 • I 16 av de senaste 18 av Atletico Madrids matcher mot Celta Vigo var antalet mål över 1.5

Form: Atletico Madrid mot Celta Vigo

Atletico Madrid håller målet i sikte

Resultaten har varit vad man kan vänta sig av Atletico Madrid de senaste veckorna. Varken mer eller mindre. Det har varit både högt och lågt för Atletico Madrid den senaste tiden, vilket resulterat i fyra poäng. Mot Levante fick de åka hem tomhänta med en 1-0-förlust vilket man dock revanscherade sig med efter en 3-0-vinst mot Osasuna. Den senaste matchen blev det delad poäng efter ett oavgjort resultat i en 1-1-match mot Manchester United.

Svårslagna Celta Vigo

Det är svårt att hitta något att klaga på när det gäller Celta Vigo eftersom de håller sin nivå. Celta Vigo ser oslagbara ut just nu efter tre raka matcher utan förlust. Det började bra genom att man vann mot Rayo Vallecano med 2-0 innan de fick nöja sig med en poäng efter resultatet 0-0 i en oavgjord match mot Cadiz. I sin senaste match blev det återigen delad pott, denna gång efter en match som slutade 1-1 och därmed alltså oavgjort mot Levante.

I en match mellan dessa två till synes jämlika lag, med båda i samma form, kan hemmafördelen bli den avgörande faktorn. En seger för Atletico Madrid till odds 1.69 ser ut att vara det bästa alternativet kommande lördag.

Atletico Madrid vs Celta Vigo Matchhistorik

I det senaste mötet mellan dessa två lag, tog Atletico Madrid med sig 3 poäng därifrån i en 2-1-seger. Atletico Madrid går in i matchen mot Celta Vigo med 6-3-1 i bagaget från deras senaste 10 matcher i La Liga. Över 2,5 mål var ett vinnande spel 4 gånger i de senaste 10 matcher mellan Atletico Madrid och Celta Vigo. Båda lagen gör mål gav utdelning 4 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i La Liga

Om man tittar på den nuvarande La Liga-ställningen så skiljer Atletico Madrid och Celta Vigo för närvarande i 10 poäng och 4 placeringar. Atletico Madrid kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från Celta Vigo på lördag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att Celta Vigo är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan Atletico Madrid och Celta Vigo kommer att sluta.

Skytteligan

Angel Correa har ett högt målsnitt i de senaste matcherna. Atletico Madrid kommer ställa hoppet till sin toppmålgörare återigen när de möter Celta Vigo. Gästerna hoppas att Franco Cervi fortsätter fylla på sitt målfacit. Han verkar va i god form med 2 mål på de senaste sex matcherna.