Atletico Madrid vs Rayo Vallecano bästa odds och matchtips

Både Atletico Madrid och Rayo Vallecano satsar på att befästa sin position i tabellen, när de drabbar samman i denna efterlängtade match kommande söndag. Atletico Madrid har för närvarande plats 5 i tabellen med 29 poäng efter 18 spelade matcher. Med 18 omgångar bakom sig har Rayo Vallecano lyckats samla ihop 30 poäng och ligger på plats 4 i La Liga. 4 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Atletico Madrid. De skulle dock kunna skrälla mot Rayo Vallecano.

Våra tips

Statistik och fakta för Atletico Madrid vs Rayo Vallecano i La Liga

 • Atletico Madrid har förlorade de senaste 3 matcherna i rad
 • Atletico Madrid har gjort mål i 7 av de senaste 9 matcherna
 • Atletico Madrid har inte vunnit de senaste 3 matcherna i rad
 • Rayo Vallecano har släppt in i de senaste 13 bortamatcherna i rad
 • I 7 av de senaste 9 bortamatcherna Rayo Vallecano har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Rayo Vallecano har gjort mål i 10 av de senaste 12 matcherna
 • Rayo Vallecano har inte förlorat 8 av 10 av deras senaste matcher
 • Rayo Vallecano har vunnit 4 av 5 av deras senaste matcher
 • Atletico Madrid har inte förlorat 14 av de 15 senaste matcherna mot Rayo Vallecano
 • Atletico Madrid har vunnit de senaste 7 hemmamatcherna mot Rayo Vallecano i rad
 • I de senaste 3 Atletico Madrids matcher mot Rayo Vallecano var antalet av mål under 1.5
 • Atletico Madrid har gjort mål i 13 av de senaste 15 matcherna mot Rayo Vallecano
 • I de senaste 4 Atletico Madrids matcher mot Rayo Vallecano var antalet av mål under 2.5

Form: Atletico Madrid mot Rayo Vallecano

Atletico Madrid hoppas på en nystart

Atletico Madrid tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. Atletico Madrid har haft det tufft på senaste tiden och de har inte lyckats ta en enda poäng i någon av de senaste tre matcherna. De förlorade först med 2-0 mot Real Madrid, innan Sevilla besegrade dem med 2-1. Tredje förlusten i rad var ett faktum efter att även Granada tog hem en seger med 2-1.

Rayo Vallecano fortsätter trumma på

Rayo Vallecano hoppas att den goda formen håller i sig. Man har vunnit två av sina senaste tre matcher mot Alaves och Bergantinos. Innan dess förlorade man dock mot Villareal.

Atletico Madrid är oddsmakarnas favorit till odds 1.33 men i nuvarande form är Rayo Vallecano ett bra val till odds 9.50.

Atletico Madrid vs Rayo Vallecano Matchhistorik

I det senaste mötet mellan dessa två lag, tog Atletico Madrid med sig 3 poäng därifrån i en 1-0-seger. Atletico Madrid har vunnit 80%, medan Rayo Vallecano har vunnit 10% av deras senaste möten i La Liga vilket gör att de senaste resultaten ser ut så här: 8-1-1. Över 2,5 mål var ett vinnande spel 5 gånger i de senaste 10 matcherna mellan Atletico Madrid och Rayo Vallecano. Båda lagen gör mål gav utdelning 4 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i La Liga

Om man tittar på den nuvarande La Liga-ställningen så skiljer Atletico Madrid och Rayo Vallecano för närvarande i 1 poäng och 1 placeringar. Atletico Madrid kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från Rayo Vallecano kommande söndag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att Rayo Vallecano är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan Atletico Madrid och Rayo Vallecano kommer att sluta.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Luis Suarez. Han är toppskytt för Atletico Madrid, för närvarande på 7 mål under hela säsongen. Han har dock inte nätat på senaste tiden.

Rayo Vallecano kommer att hoppas att Alvaro Garcia hittar nätet igen. Han står på 5 mål den här säsongen och har inte nätat den senaste tiden.