Chelsea vs Liverpool bästa odds och matchtips

Med båda lagen på gränsen till topp 4 i tabellen, står viktiga poäng på spel när Chelsea möter Liverpool på söndag. The Blues ligger på plats 2 i Premier League med 42 poäng efter att ha spelat 20 matcher. Avståndet till The Reds är 1 poäng vilket gör att det sistnämnda laget ligger på plats 3 i tabellen efter 19 omgångar. The Reds kommer att vara angelägna om att minska gapet till Chelsea i Premier League tabellen kommande söndag.

Våra tips

Statistik och fakta för Chelsea vs Liverpool i Premier League

 • Chelsea har inte förlorat 19 av 20 av deras senaste matcher
 • Chelsea har gjorde mål i 19 av de senaste 20 matcherna
 • I 8 av de senaste 10 matcherna Chelsea har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Chelsea har släppt in i 8 av de senaste 10 matcherna
 • Chelsea har oavgjort 3 av 4 av deras senaste hemmamatcher
 • Liverpool har gjorde mål i 47 av de senaste 49 matcherna
 • Liverpool har inte förlorat 30 av 32 av deras senaste matcher
 • Liverpool har vinst 9 av 11 av deras senaste matcher
 • I 3 av de senaste 4 matcherna Liverpool har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Liverpool har släppt in i de senaste 4 matcherna i rad
 • I 20 av de senaste 22 Chelseas hemmamatcher mot Liverpool var antalet av mål under 3.5
 • Chelsea har gjorde mål i 19 av de senaste 21 matcherna mot Liverpool
 • I 8 av de senaste 10 hemmamatcherna Chelsea har spelat mot Liverpool har båda lagen gjort mål
 • Chelsea har inte vunnit 12 av de 14 senaste matcherna mot Liverpool
 • Chelsea har släppt in i 13 av de senaste 15 matcherna mot Liverpool

Form: Chelsea mot Liverpool

Svårslagna Chelsea

Chelsea hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. Chelsea ser ut att ta sig an vilken motståndare som helst efter några riktigt bra resultat i de senaste tre matcherna då man också lyckades samlade på sig sju poäng. Segertåget började med vinster med 2-0 och 3-1 mot Brentford respektive Aston Villa. Vinstsviten stoppades dock sedan av Brighton, som fick med sig ett 1-1-resultat och lagen fick därmed en poäng vardera den gången.
 

Liverpool är inne i ett bra flow

De senaste matcherna har resultaten varit vad man kan förvänta sig av The Reds som hållit sin nivå. Man står helt utan seger de senaste tre matcherna med oavgjorda resultat mot Tottenham och Leicester. Senast förlorade hon mot Leicester med 1-0.
 

På pappret verkar de två sidorna vara jämnt matchade, men om man ser till de senaste prestationerna så är Chelsea det bästa valet här till odds 3.00.

Chelsea vs Liverpool Matchhistorik

Det senaste mötet mellan Chelsea & The Reds spelades 28 augusti 2021. Matchen slutade oavgjort och lagen fick då dela på poängen med resultatet 1-1. Chelsea går in i matchen mot Liverpool med 2-4-4 i bagaget från deras senaste 10 matcher i Premier League. 2 gånger i den senaste 10 matcher mellan Chelsea och Liverpool blev över 2,5 mål ett vinnande spel.

Tabellställningar i Premier League

Efter en titt på Premier League-tabellen kan man dra slutsatsen att följande match kommer att bli avgörande för lagen eftersom det bara finns 1 poäng mellan dem. Detta innebär att i ligamatch nummer 21 för Liverpool den här säsongen, kommer gästerna att ha en möjlighet att komma ikapp Chelsea eller till och med komma över dem i tabellen. Chelsea, som nu är nummer 2 med 42 poäng, kommer säkerligen att försöka dra nytta av hemmaplan och studsa längre bort från sina motståndare. Matchen på söndag är säkerligen något att vara spänd på.

Skytteligan

Jorginho är den mest profilerade målgöraren för hemmalaget den senaste tiden. The Blues kommer säkerligen förlita sig på honom den kommande matchen. Samtidigt kommer The Reds ställa hoppet till Mohamed Salah att han ska lägga till fler mål till de 4 han gjort de senaste sex matcherna.