Villarreal vs Mallorca bästa odds och matchtips

Villarreal är favorittippade kommande lördag mot Mallorca i La Liga. I nuvarande starka form verkar en hemmaseger vara det självklara resultatet i Estadio de la Ceramica. Villarreal ligger på plats 8 i La Liga med 29 poäng efter att ha spelat 21 matcher. Avståndet till Mallorca är 9 poäng vilket gör att det sistnämnda laget ligger på plats 17 i tabellen efter 20 omgångar. 2 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Villarreal. De skulle dock kunna skrälla mot Mallorca.

Våra tips

Statistik och fakta för Villarreal vs Mallorca i La Liga

 • Villarreal har gjort mål i 13 av de senaste 14 hemmamatcherna
 • I 5 av de senaste 7 matcherna Villarreal har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Villarreal har inte förlorat 7 av 9 av deras senaste matcher
 • Villarreal har inte vunnit de senaste 3 matcherna i rad
 • Villarreal har vunnit 3 av 4 av deras senaste hemmamatcher
 • Mallorca har släppt in i 10 av de senaste 12 bortamatcherna
 • I 11 av de senaste 12 av Villarreals hemmamatcher mot Mallorca var antalet mål under 3.5
 • Villarreal har inte förlorat 12 av de 13 senaste hemmamatcherna mot Mallorca
 • Villarreal har gjort mål i 12 av de senaste 13 hemmamatcherna mot Mallorca
 • Villarreal har vunnit 7 av de 9 senaste hemmamatcherna mot Mallorca
 • I 5 av de senaste 6 av Villarreals hemmamatcher mot Mallorca var antalet mål under 2.5

Form: Villarreal mot Mallorca

Villarreal letar efter mer

De senaste matcherna har resultaten varit vad man kan förvänta sig av Villarreal som hållit sin nivå. Villarreal är bara en poäng ifrån att vara helt utan positiva resultat i sina senaste tre matcher. De förlorade med 2-1 mot Sporting Gijon innan det blev oavgjort efter en (2-2)-match mot Atletico Madrid. Sedan hamnade man återigen i förlustkolumnen när Elche besegrade dem med 1-0.

Mallorca hoppas kunna utöka poängen

Resultaten har varit vad man kan vänta sig av Mallorca de senaste veckorna. Varken mer eller mindre. Mallorca är lite ostadiga för tillfället men har trots detta lyckats besegra Eibar med 1-2. Dessvärre förlorade man sin nästa match med 2-0 mot Levante, innan de tog ytterligare tre poäng med en härlig 2-1-vinst mot Espanyol.

I en match mellan dessa två till synes jämlika lag, med båda i samma form, kan hemmafördelen bli den avgörande faktorn. En seger för Villarreal till odds 1.48 ser ut att vara det bästa alternativet kommande lördag.

Villarreal vs Mallorca Matchhistorik

Senast lagen möttes fick vi inte se någon vinnare. Lagen delade nämligen poängen i en 0-0-match som spelades 19 september 2021. Villarreal tar sig an Mallorca med 4-3-3 i bagaget från deras senaste matcher i La Liga. De senaste matcherna mellan Villarreal och Mallorca har i stort sett varit mycket jämna möten.

Tabellställningar i La Liga

Som framgår av La Liga-tabellen är skillnaden mellan de två lagen 9 poäng. Även om Mallorca inte kommer att ha någon att ta sig förbi Villarreal i tabellen inom en snar framtid, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Villarreal, som nu är nummer 8 med 29 poäng, kommer att göra sitt bästa för att klättra i tabellen. I alla fall kommer matchen på lördag säkert att vara ett bra tillfälle att satsa på.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Daniel Rodriguez när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 1 gång i de senaste 6 matcherna för sitt lag Mallorca. Hans säsongssaldo är 3 mål just nu.

Med 6 mål på de 6 senaste matcherna för Villarreal är Gerard Moreno spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.