Barcelona vs Rayo Vallecano bästa odds och matchtips

Både Barcelona och Rayo Vallecano som är bekvämt placerade i mitten av tabellen, kommer göra allt för att klättra uppåt när de möts i kommande onsdag. Barcelona är placerade på plats 6 i La Liga med 32 poäng efter 20 spelade omgångar. Rayo Vallecano ligger på plats 7 i tabellen med 31 poäng efter 20 spelade matcher. 1 förlust i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Barcelona. De skulle dock kunna skrälla mot Rayo Vallecano.

Våra tips

Statistik och fakta för Barcelona vs Rayo Vallecano i La Liga

 • I 7 av de senaste 8 matcherna Barcelona har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Barcelona har gjort mål i de senaste 8 matcherna i rad
 • Barcelona har inte förlorat 5 av 6 av deras senaste matcher
 • Barcelona har inte vunnit 6 av 8 av deras senaste hemmamatcher
 • Barcelona har förlorat 3 av 4 av deras senaste hemmamatcher
 • Rayo Vallecano har släppt in i 14 av de senaste 15 bortamatcherna
 • Rayo Vallecano har inte förlorat 8 av 10 av deras senaste matcher
 • Rayo Vallecano har gjort mål i 9 av de senaste 11 matcherna
 • Barcelona har vunnit 13 av de 14 senaste matcherna mot Rayo Vallecano
 • I 11 av de senaste 13 av Barcelonas matcher mot Rayo Vallecano var antalet mål över 3.5
 • I 12 av de senaste 14 av Barcelonas matcher mot Rayo Vallecano var antalet mål över 2.5
 • Barcelona har inte förlorat 13 av de 14 senaste matcherna mot Rayo Vallecano
 • Barcelona har gjort mål i 17 av de senaste 19 matcherna mot Rayo Vallecano

Form: Barcelona mot Rayo Vallecano

Barcelona fortsätter trumma på

Barcelona hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. Barcelona ser oslagbara ut just nu efter tre raka matcher utan förlust. Det började bra genom att man vann mot Linares Deportivo med 2-1 innan de fick nöja sig med en poäng efter resultatet 1-1 i en oavgjord match mot Granada. I sin senaste match blev det återigen delad pott, denna gång efter en match som slutade 2-2 och därmed alltså oavgjort mot Real Madrid.

Rayo Vallecano fortsätter att plocka poäng

Rayo Vallecano hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. Rayo Vallecano kommer till matchen med tre raka matcher utan förlust. Först besegrade man Mirandes följt av ett oavgjort resultat mot Betis. Senast blev det 2-1 mot Girona.

I en match mellan dessa två till synes jämlika lag, med båda i samma form, kan hemmafördelen bli den avgörande faktorn. En seger för Barcelona till odds 1.45 ser ut att vara det bästa alternativet på onsdag.

Barcelona vs Rayo Vallecano Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Rayo Vallecano och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 1-0. Barcelona har vunnit 90%, medan Rayo Vallecano har vunnit 10% av deras senaste möten i La Liga vilket gör att de senaste resultaten ser ut så här: 9-0-1. 8 gånger i de senaste 10 matcherna mellan Barcelona och Rayo Vallecano blev över 2,5 mål ett vinnande spel.

Tabellställningar i La Liga

Efter en titt på La Liga-tabellen kan man dra slutsatsen att följande match kommer att bli avgörande för lagen eftersom det bara finns 1 poäng mellan dem. Detta innebär att i ligamatch nummer 21 för Rayo Vallecano den här säsongen, kommer gästerna att ha en möjlighet att komma ikapp Barcelona eller till och med komma över dem i tabellen. Barcelona, som nu är nummer 6 med 32 poäng, kommer säkerligen att försöka dra nytta av hemmaplan och studsa längre bort från sina motståndare. Matchen kommande onsdag är säkerligen något att vara spänd på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Memphis Depay. Han är toppskytt för Barcelona, för närvarande på 8 mål under hela säsongen. Rayo Vallecano kommer att hoppas att Alvaro Garcia hittar nätet igen. Han står på 5 mål den här säsongen.