Valencia vs Sevilla bästa odds och matchtips

Valencia välkomnar Sevilla för en match i La Liga på Estadio Mestalla på onsdag. Valencia har för närvarande plats 10 i tabellen med 28 poäng efter 20 spelade matcher. Med 20 omgångar bakom sig har Sevilla lyckats samla ihop 44 poäng och ligger på plats 2 i La Liga. Även om Sevilla går in i matchen som underdogs kommer de vara väldigt angelägna att behålla tempo i La Liga.

Våra tips

Statistik och fakta för Valencia vs Sevilla i La Liga

 • Valencia har gjort mål i 26 av de senaste 27 hemmamatcherna
 • I de senaste 7 matcherna i rad Valencia har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Valencia har inte förlorat 10 av 12 av deras senaste matcher
 • Valencia har släppt in i de senaste 7 matcherna i rad
 • Valencia har vunnit 6 av 8 av deras senaste matcher
 • Sevilla har inte förlorat 12 av 14 av deras senaste matcher
 • Sevilla har vunnit 8 av 10 av deras senaste matcher
 • Sevilla har släppt inte in i de senaste 3 matcherna i rad
 • I 11 av de senaste 13 av Valencias matcher mot Sevilla var antalet mål under 3.5
 • I 7 av de senaste 8 av Valencias matcher mot Sevilla var antalet mål under 2.5
 • Valencia har inte förlorat 8 av de 9 senaste hemmamatcherna mot Sevilla
 • Valencia har förlorat de senaste 4 matcherna mot Sevilla i rad
 • Valencia har inte vunnit de senaste 5 matcherna mot Sevilla i rad

Form: Valencia mot Sevilla

Valencia flyter med

De senaste matcherna har resultaten varit vad man kan förvänta sig av Valencia som hållit sin nivå. Valencia är lite ostadiga för tillfället men har trots detta lyckats besegra Cartagena med 2-1. Dessvärre förlorade man sin nästa match med 4-1 mot Real Madrid, innan de tog ytterligare tre poäng med en härlig 1-0-vinst mot Atletico Baleares.

Sevilla fortsätter att plocka poäng.

Sevilla hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. Sevilla kommer till matchen med revanschlusta. Efter att ha haft flera vinster i rad förlorade man senast mot Betis med 2-1. Innan dess besegrade man Zaragoza och Getafe.

Det ser ut som en jämn match, men Sevilla verkar ändå något bättre med en övergripande form som ser lite bättre ut än Valencias.

Valencia vs Sevilla Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Sevilla och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 3-1. Valencia tar sig an Sevilla med 3-3-4 i bagaget från deras senaste matcher i La Liga. De senaste matcherna mellan Valencia och Sevilla har i stort sett varit mycket jämna möten.

Tabellställningar i La Liga

Som framgår av La Liga-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 16 poäng. Även om Valencia inte kommer att ha en möjlighet att komma över Sevilla i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Sevilla, som nu ligger på 2 med 44 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen på onsdag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Rafa Mir när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 2 gånger i de senaste 6 matcherna för sitt lag Sevilla. Hans säsongssaldo är 6 mål just nu.

Med 3 mål på de 6 senaste matcherna för Valencia är Goncalo Guedes spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.