Barcelona vs Valencia: Bästa oddsen och matchtipsen

Det bör bli en enkel transportsträcka för La Liga-ledarna Barcelona, när de drabbar samman med Valencia kommande söndag. Valencia behöver desperat ta poäng för att klättra bort från nedflyttningszonen men Barcelona borde visa den klara skillnaden.

Hemmalaget älskar utsikten från toppen av tabellen med 59 poäng efter 23 matcher. Gästerna hittas på plats 18 i La Liga med 23 poäng efter 23 rundor.

Valencia borde knappast vara ett problem för Barcelona, som siktar på att befästa sin position i toppen av ligan.

Statistik och fakta för Barcelona vs Valencia i La Liga

  • Barcelona har inte förlorat de senaste 18 matcherna i rad
  • Barcelona har gjort mål på de senaste 18 matcherna
  • Barcelona har vann 7 i de senaste 9 matcherna spelat utan att släppa in mål
  • Barcelona har vunnit 16 av sina senaste 18 matcher
  • Barcelona har inte förlorat 20 av sina senaste 22 hemmamatcher
  • Valencia har förlorade de senaste 4 borta matchernai rad utan att göra mål
  • Valencia har förlorade de senaste 4 borta matcherna på rad medan de gjort mindre än 0.5 mål
  • Valencia har förlorade de senaste 6 matcherna på rad medan de gjort mindre än 1.5 mål
  • Valencia har förlorade 4 i de senaste 5 matcherna spelat utan att göra mål
  • Valencia har släppt in i 16 av de senaste 18 bortamatcherna

Barcelona vs Valencia Preview

Barcelona form

Barcelona har åkt på några besvikelser i sina tre senaste matcher, då de kördes över av Manchester United i en 2-1-förlust. Almeria visade sig även dom för svåra när de vann med 1-0, innan Barcelona kunde slå tillbaka senast i en 0-1-vinst mot Real Madrid. Barcelona gjorde 26 mål och släppte in två i sina senaste 13 matcher mot lag från den nedre halvan av La Liga. De samlade 34 poäng och elva segrar. Barcelona har varit i stark form på Barcelona:s stadion, där man vunnit fem av sina sex senaste La Liga-matcher. De fortsatte vara obesegrade efter ytterligare ett oavgjort resultat. Totalt gjorde man 13 mål och släppte in ett.

Valencia form

Valencia åkte på några besvikelser i sina tre senaste matcher, då de blev överkörda av Athletic Bilbao i en 1-2-förlust. Getafe blev även dom för svåra i en fajt som slutade 1-0, nu senast lyckades Valencia slå tillbaka i en 1-0-seger mot Real Sociedad. Valencia har kämpat sig till två vinster och sju poäng från sina senste sju matcher mot topp 6-lagen. De gjorde sex i dessa matcher, men släppte även in sju mål. Valencia tog sig igenom sina sex senaste bortamatcher i La Liga utan seger. Det blev en oavgjord och fem förluster, med åtta insläppta och två mål framåt.

Barcelona vs Valencia H2H

Barcelona vann de två senaste mötena med Valencia, då de följde upp en 4-1-vinst genom att slå sin kommande moståndare med 1-0. Barcelona brukar trivas med att spela mot Valencia med sex vinster på tio möten. Spelbolagens bästa odds på en hemmavinst ligger runt 1.45. Valencia har gått igenom sina senaste 5 matcher mot Barcelona utan en enda seger. Barcelona gjorde minst ett mål i 25 av sina 26 senaste matcher i La Liga mot Valencia. I åtta av de senaste tio matcher mellan Barcelona och Valencia gjorde båda lagen mål.

Över 2.5 mål blev vinnare sju gånger av de senaste tio matcherna mellan lagen. Barcelona gjorde ett snitt på 2.3 mål, medan Valencia snittade 1.4 mål. Båda lagen göra mål gick in åtta gånger. Över 2.5 mål gjordes i fyra av Barcelona’s tio senaste matcher i alla tävlingar. De gjorde ett snitt på 1.4 mål under den här perioden. Det blev över 2.5 mål i fem av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.3 mål under den här perioden.

Tabellställningar i La Liga

Barcelona tog samtliga tre poäng sju gånger i sina 10 senaste hemmamatcher i alla tävlingar, de kryssade två och åkte på ett förluster under den här perioden. Valencia vann tre av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort ett och förlorade sex. Barcelona vann imponerande sju av sina 10 senaste matcher på Barcelona:s stadion utan att släppa in ett mål. Kommer de lyckas med den bedriften igen? Beroende på din spelstrategi ser hemmalaget vinna och att hålla nollan ut som ett intressant val.

Senaste lagnyheter

Barcelona har öppnat målskyttet i imponerande nio matcher av de senaste tio matcher. Valencia har gjort första målet i fyra matcher av de senaste tio på hemmaplan. Barcelona har vunnit och hållt nollan i 3 raka hemmamatcher. Valencia har misslyckats att göra mål i 4 raka bortamatcher. Båda lagen har gjort mål i 7 av de senaste mötena mellan Barcelona och Valencia när man spelat på Barcelona:s stadion.

När man tittar på vilka spelare som är i form i båda lagen, ser vi några intressanta namn. Robert Lewandowski står ut när det gäller Barcelona, och Samuel Castillejo för gästerna. Vi förväntar oss att bådas namn kommer att synas i målprotokollet för sina lag på på söndag.

Några av de två som kommer att befinna sig på sidlinjen är Samuel Castillejo och Nico Gonzalez.