Bologna vs Atalanta: Bästa oddsen och matchtipsen

Övre halvan mot den undre när Atalanta förbereder sig för att möta Bologna i Serie A. Med 33 poäng efter 28 spelade matcher ligger Bologna på plats 12 i Serie A. Atalanta försöker dock komma ikapp, och har just nu 48 poäng från 28 spelade matcher vilket placerar dem på plats 6 i tabellen inför deras kommande möte. 2 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Bologna. De skulle dock kunna skrälla mot Atalanta.

Våra tips

Statistik och fakta för Bologna vs Atalanta i Serie A

  • Bologna har inte vunnit 11 av 13 av deras senaste matcher
  • Bologna har släppt in i 7 av de senaste 9 matcherna
  • Bologna har inte gjort mål i 4 av de senaste 5 hemmamatcherna
  • Atalanta har inte förlorat 10 av 12 av deras senaste bortamatcher
  • Bologna har släppt in i 19 av de senaste 21 matcherna mot Atalanta
  • Bologna har inte vunnit 14 av de 16 senaste matcherna mot Atalanta
  • I 7 av de senaste 8 av Bolognas hemmamatcher mot Atalanta var antalet mål under 3.5
  • I de senaste 3 hemmamatcherna i rad Bologna har spelat mot Atalanta har båda lagen gjort mål
  • I de senaste 3 av Bolognas hemmamatcher mot Atalanta var antalet mål över 2.5

Form: Bologna mot Atalanta

Bologna hoppas på en nystart.

Bologna hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen. Det ser inte speciellt lovande ut just nu för Bologna som bara lyckats plocka två poäng i de senaste tre matcherna. Först spelade de oavgjort efter resultatet 1-1 mot Salernitana, vilket senare följdes upp med ytterligare ett oavgjort resultat. Denna slutade matchen slutade 0-0 mot Torino, innan det blev ett riktigt nederlag med en 1-0-förlust mot Fiorentina.

Atalanta fortsätter att plocka poäng.

Atalanta hoppas att den goda formen håller i sig. Atalanta ser ut att vara i bra form inför deras kommande match då de siktar på att förlänga sin obesegrade trend. I deras senaste tre matcher vann de först mot Bayer Leverkusen med siffrorna 3-2. Därefter blev det oavgjort efter en (0-0)-match mot Genoa. De tog sig sedan tillbaka till vinstkolumnen när de besegrade Bayer Leverkusen med 0-1.

Med dessa resultat och de inte så stabila prestationerna från Bologna är det självklart att satsa på Atalanta till odds 1.88.

Bologna vs Atalanta Matchhistorik

Senast lagen möttes fick vi inte se någon vinnare. Lagen delade nämligen poängen i en 0-0-match som spelades 28 augusti 2021. Bologna går in i matchen mot Atalanta med 1-2-7 i bagaget från deras senaste 10 matcher i Serie A. 6 gånger i den senaste 10 matcher mellan Bologna och Atalanta blev över 2,5 mål ett vinnande spel.

Tabellställningar i Serie A

Som framgår av Serie A-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 15 poäng. Även om Bologna inte kommer att ha en möjlighet att komma över Atalanta i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Atalanta, som nu ligger på 6 med 48 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen på söndag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Marko Arnautovic har ett högt målsnitt i de senaste matcherna. Bologna kommer ställa hoppet till sin toppmålgörare återigen när de möter Atalanta. Gästerna hoppas att Ruslan Malinovskyi fortsätter att leverera efter tre mål på sex matcher.