Bologna vs SSC Napoli bästa odds och matchtips

Övre halvan mot den undre när SSC Napoli förbereder sig för att möta Bologna i Serie A. Med 27 poäng efter 20 spelade matcher ligger Bologna på plats 12 i Serie A. SSC Napoli försöker dock komma ikapp, och har just nu 43 poäng från 21 spelade matcher vilket placerar dem på plats 3 i tabellen inför deras kommande möte. 4 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Bologna. De skulle dock kunna skrälla mot SSC Napoli.

Våra tips

Statistik och fakta för Bologna vs SSC Napoli i Serie A

 • Bologna har förlorat 4 av 5 av deras senaste matcher
 • Bologna har släppt in i 4 av de senaste 5 matcherna
 • SSC Napoli har gjort mål i 27 av de senaste 29 bortamatcherna
 • SSC Napoli har inte förlorat 18 av 20 av deras senaste bortamatcher
 • I 5 av de senaste 6 bortamatcherna SSC Napoli har spelat, har båda lagen gjort mål
 • SSC Napoli har släppt in i 7 av de senaste 9 matcherna
 • SSC Napoli har inte vunnit 4 av 5 av deras senaste bortamatcher
 • Bologna har släppt in i de senaste 17 matcherna mot SSC Napoli i rad
 • I 15 av de senaste 17 av Bolognas matcher mot SSC Napoli var antalet mål över 2.5
 • Bologna har inte vunnit 10 av de 12 senaste matcherna mot SSC Napoli
 • I 25 av de senaste 27 av Bolognas matcher mot SSC Napoli var antalet mål över 1.5
 • I 6 av de senaste 8 matcherna Bologna har spelat mot SSC Napoli har båda lagen gjort mål

Form: Bologna mot SSC Napoli

Bologna har problem att hitta bra resultat

Bologna tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. Bologna har varit lite ojämna den senaste tiden. De förlorade först mot Juventus med 2-0 innan de vann med 3-0 mot Sassuolo. Tyvärr hamnade de åter i blåsväder när de förlorade med 2-1 mot Cagliari.

SSC Napoli letar efter mer

Det är svårt att hitta något att klaga på när det gäller SSC Napoli eftersom de håller sin nivå. Det har varit blandade resultat den senaste tiden för Napoli. Först spelade man lika mot Juventus och sedan besegrade man Sampdoria med 1-0. Senast blev det förlust mot Fiorentina med 5-2.

Eftersom SSC Napoli både är bookmakarnas favorit till odds 2.00 och har starkare prestationer på sistone än vad Bologna har visat upp, verkar SSC Napoli vara det naturliga valet.

Bologna vs SSC Napoli Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann SSC Napoli och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 3-0. Bologna tar sig an SSC Napoli med 2-1-7 i bagaget från deras senaste matcher i Serie A. 8 gånger i den senaste 10 matcher mellan Bologna och SSC Napoli blev över 2,5 mål ett vinnande spel.

Tabellställningar i Serie A

Om man tittar på den nuvarande Serie A-ställningen så skiljer Bologna och SSC Napoli för närvarande i 16 poäng och 9 placeringar. SSC Napoli kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från Bologna kommande måndag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att Bologna är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan Bologna och SSC Napoli kommer att sluta.

Skytteligan

Riccardo Orsolini är den mest profilerade målgöraren för hemmalaget den senaste tiden. Bologna kommer säkerligen förlita sig på honom den kommande matchen. Samtidigt kommer SSC Napoli ställa hoppet till Dries Mertens att han ska lägga till fler mål till de 2 han gjort de senaste sex matcherna.