Bournemouth vs Liverpool: Bästa oddsen och matchtipsen

Ett för dagen blekt Bournemouth står inför en tuff uppgift när de ställs mot Liverpool på lördag på Vitality Stadium. Med en rad svaga prestationer skulle det vara en överraskning om laget fick med sig något från denna drabbning.

Längst ner i tabellen har Bournemouth tagit 21 poäng efter 25 omgångar, medan Liverpool har samlat ihop 42 poäng. Det placerar den senare på plats 5 i Premier League.

Bournemouth jagar revansch efter den tunga förlusten i det senaste mötet med Liverpool, men oddsen är inte på deras sida.

Statistik och fakta för Bournemouth vs Liverpool i Premier League

  • Bournemouth har släppt in i 18 av de senaste 20 matcherna
  • Bournemouth har inte vunnit 11 av sina senaste 12 matcher
  • I de senaste 4 hemmamatcherna i rad Bournemouth har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Bournemouth har släppt in i 9 av de senaste 10 hemmamatcherna
  • Bournemouth har inte vunnit de senaste 5 hemmamatcherna i rad
  • I 9 av Liverpools senaste 10 matcher var antalet av mål under 3.5
  • I de senaste 6 Liverpools bortamatcher, var antalet mål under 3.5
  • I 4 av Liverpools senaste 5 matcher var antalet av mål under 2.5
  • Liverpool har inte förlorat 4 av sina senaste 5 matcher
  • Liverpool har inte vunnit 5 av sina senaste 7 bortamatcher

Bournemouth vs Liverpool Preview

Bournemouth form

Bournemouth har varit bleka i sina tre senaste matcher, även om de öppnade med en 0-1-seger mot Wolves. De kunde ej följa upp lika bra och förlorade med 1-4 mot Manchester City, för att senast återigen bjuda bort alla poäng efter 3-2-förlust mot Arsenal. Bournemouth klarade endast av att ta en seger av sex möjliga på Vitality Stadium i Premier League. De spelade oavgjort i två och förlorade tre av dessa matcher, där de nätade åtta och släppte in elva mål.

Liverpool form

Liverpool ser ut att kunna möta vilken moståndare som efter sju poäng i de tre senaste matcherna. De började med att kryssa 0-0 mot Crystal Palace, för att sedan vinna mot Wolves med 2-0, och Manchester United i en 7-0-vinst. Liverpool noterade 16 poäng efter fem vinster från sina sju matcher mot lag bland de sex nedersta. De gjorde 18 mål, men släppte in fyra. I de sex senaste bortamatcherna i Premier League, vann Liverpool två, samtidigt som man även spelade en oavgjord. De fick utstå tre defeats här med en målskillnad på tio mål insläppta och sex gjorda.

Bournemouth vs Liverpool H2H

Liverpool fick ut det bästa mot Bournemouth i de senaste två mötena efter 9-0 och 2-1-segrar. Bournemouth går in i matchen mot Liverpool med 1-1-8 i ryggen från deras senaste tio möten. En win-rate på 10% är kanske värt att ha i åtanke innan du placerar ett spel, beroende på din strategi. Med 9 vinster från 11 möten med Bournemouth, njuter Liverpool av en perfekt läsning av deras motståndare. De senaste 10 Premier League mötena mellan Bournemouth och Liverpool slutade med över 2.5 mål. Punters tittar förmodligen inte efter båda lagen göra mål när Liverpool besöker Bournemouth. Minst ett lag lyckades hålla nollan sex gånger i de senaste tio matcherna. Oddsen på att båda lagen inte ska göra mål ligger på 1.95 hos spelbolagen.

Över 3.5 mål gjordes fem gånger i de senaste tio matcherna mellan rivalerna. Bournemouth gjorde ett snitt på 0.8 mål, och där Liverpool snittade 3.5 mål. Båda lagen göra mål var vinnande fyra gånger i dessa matcher. Över 2.5 mål gjordes i fyra av Bournemouth’s tio senaste matcher i alla tävlingar. De gjorde ett snitt på 0.8 mål under den här perioden. Det blev över 2.5 mål i fyra av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.7 mål under den här perioden.

Tabellställningar i Premier League

Liverpool borde ha en bra chans att göra mål kommande lördag då Bournemouth endast lyckats hålla nollan ett gånger i de 10 senaste matcher på hemmaplan. Gästerna klarade tre hållna nollor i sina 10 senaste bortamatcher.

Senaste lagnyheter

Bournemouth har gjort första målet i fyra matcher av de senaste tio matcherna. Liverpool har gjort första målet i fem matcher av de senaste tio på hemmaplan. Liverpool har hållt nollan i 5 raka matcher. Liverpool har gjort mål i 5 raka möten med Bournemouth när man spelat på bortaplan.

Skytteligatabellen från de senaste sex matcherna i Premier League visar att Bournemouth ställer hoppet till en formstark Marcos Senesi när det gäller målskyttet i kommande match. Å andra sidan är Mohamed Salah en av de mest avgörande spelarna i Liverpool den senaste tiden. Båda spelarna kommer att vara svåra att stoppa på lördag.

Bournemouth kan ha upp till sex spelare på skadelistan inför deras hemmamatch mot Liverpool den kommande lördag. Adam Smith kan ta en dag ledigt från Bournemouths trupp medan han väntar på att avstängningen ska löpa ut.

Junior Stanislas, Ryan Fredericks, Marcus Tavernier, Neto och David Brooks finns bland de fem spelarna som saknas för Bournemouth kommande lördag.

Bland de sex spelare som får spendera lite tid på sidlinjen, återfinns bland andra Virgil van Dijk, James Milner, Roberto Firmino, Diogo Jota, Luis Diaz och Arthur.