Brentford vs Leicester bästa odds och matchtips

Både Brentford och The Foxes kommer att försöka åtminstone behålla men också förbättra sin position i Premier League. Lagen möts i vad som just nu är en kamp i mitten av tabellen i Premier League. På plats nio i Premier League ligger just nu Brentford som samlat ihop 12 poäng efter deras åtta spelade matcher. Med elva poäng befinner sig The Foxes på plats elva efter åtta spelade matcher. Även om The Foxes går in i matchen som underdogs kommer de vara väldigt angelägna att behålla tempo i Premier League.

Våra tips

Statistik och fakta för Brentford vs Leicester

  • Brentford vann inte de senaste tre matcherna i rad hemma;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Brentfords senaste sex av åtta matcher;
  • Brentford släppte in i fem av de senaste sju matcher;
  • Brentford nätade i fyra av de senaste sex matcher.
  • Leicester är obesegrade de senaste tre matcherna i rad;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Leicesters senaste tio av 12 matcher;
  • Leicester nätade de senaste elva matcherna i rad på bortaplan;
  • Leicester släppte in de senaste elva matcherna i rad på bortaplan.

Form: Brentford mot Leicester

Brentford fortsätter att plocka poäng

Brentford hoppas att den goda formen håller i sig. Brentford har stött på blandade resultat i sina senaste tre matcher där man skrapat ihop fyra poäng. Det hela började med ett oavgjort resultat efter en 3-3-match mot Liverpool, sen plockades tre viktiga poäng i en 2-1 vinst mot West Ham. Tyvärr kunde de inte följa upp den vinsten utan åkte på en 1-0förlust mot Chelsea i den senaste matchen.

Svårslagna Leicester

Leicester hoppas att den goda formen håller i sig. Man är obesegrad de senaste tre matcherna där man spelat oavgjort mot Crystal Palace, besegrat storlaget Manchester United och senast blev det ytterligare en vinst mot Spartak Moskva i Europa League.

I en match mellan två till synes jämlika lag, med båda i samma form, ser det ut som en match som kan gå hur som helst. Ett oavgjort resultat skulle därför kunna vara ett bra val.

Brentford vs Leicester Matchhistorik

De två lagen har aldrig mötts i Premier League men har tidigare mötts i FA-cupen där Leicester har vunnit med 3-1 senast (januari 2021) och 1-0 förra året. Båda lagen gör mål var ett vinnande spel i en av dessa mathcer, och över 2.5 mål gick hem i en av dessa matcher.

Tabellställningar i Premier League

Efter en titt på Premier League-tabellen kan man dra slutsatsen att följande match kommer att bli avgörande för lagen eftersom det bara skiljer en poäng mellan dem. Detta innebär att i ligamatch nummer nio för Leicester den här säsongen, kommer gästerna att ha en möjlighet att komma ikapp Brentford eller till och med komma över dem i tabellen. Brentford, som nu är nummer nio med 12 poäng, kommer säkerligen att försöka dra nytta av hemmaplan och öka avståndet till sina motståndare. Matchen kommande söndag är säkerligen något att vara spänd på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Yoane Wissa. Han har gjort hela fyra mål på de senaste tre matcherna. Även Marcus Forss har gjort många mål – hela fyra i en och samma match (mot Oldham) – men har haft måltorka de senaste tre matcherna.

Leicester kommer att hoppas att Jamie Vardy hittar nätet igen. Han står på sju mål den här säsongen och gjorde fem mål på de senaste sex matcherna. Även Patson Daka är en spelare att hålla utkik efter, som gjorde hela fyra mål mot Spartak Moskva.