West Ham vs Tottenham bästa odds och matchtips

West Ham tar sig an Tottenham för en spännande match i Premier League kommande söndag på London Stadium. På plats sju i Premier League ligger just nu The Hammers som samlat ihop 14 poäng efter deras åtta spelade matcher. Med 15 poäng befinner sig Tottenham på plats fem efter åtta spelade matcher. Tottenham har fått en bra start på sin säsong i Premier League och har alla möjligheter att fortsätta i det flytet när de möter The Hammers.

Våra tips

Statistik och fakta för West Ham vs Tottenham

  • West Ham vann inte de senaste tre matcherna i rad hemma;
  • West Ham nätade i elva av de senaste 13 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i West Hams senaste åtta av tio matcher;
  • West Ham släppte in i sex av de senaste åtta matcher.
  • Tottenham nätade i 21 av de senaste 23 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Tottenhams senaste fem av sju matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Tottenhams senaste fem matcher i rad;
  • Tottenham släppte in i fem av de senaste sju matcher.

Form: West Ham mot Tottenham

The Irons fortsätter trumma på

The Hammers hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. West Ham är lite ostadiga för tillfället men har trots detta lyckats besegra Rapid Wien med 2-0. Dessvärre förlorade man sin nästa match med 2-1 mot Brentford, innan de tog ytterligare tre poäng med en härlig 1-0-vinst mot Everton.

Spurs fortsätter trumma på.

The Lilywhites hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. Tottenham kommer till matchen med tre raka vinster i ryggen. Först besegrade man Mura i Conference League med 5-1. Det följde man upp med en 2-1 vinst mot Aston Villa och senast blev det 3-2 mot Newcastle.

I en match mellan två till synes jämlika lag, med båda i samma form, ser det ut som en match som kan gå hur som helst. Ett oavgjort resultat skulle därför kunna vara ett bra val.

West Ham vs Tottenham Matchhistorik

Senast dessa lag ställdes mot varandra var 21 februari 2021, och The Hammers gick därifrån med en 2-1-seger. West Ham har vunnit 30%, medan Tottenham har vunnit 50% av deras senaste möten i Premier League vilket gör att de senaste resultaten ser ut så här: 3-2-5. Fem gånger i den senaste tio matcher mellan West Ham och Tottenham blev över 2,5 mål ett vinnande spel.

Tabellställningar i Premier League

Efter en titt på Premier League-tabellen kan man dra slutsatsen att följande match kommer att bli avgörande för de konkurrerande lagen eftersom det bara skiljer en poäng mellan dem. Detta innebär att i ligamatch nummer nio för hemmalaget, kommer West Ham att ha en möjlighet att komma ikapp Tottenham eller till och med komma över besökarna i ligan. Tottenham, som nu ligger på fem med 15 poäng och kommer att göra sitt bästa för att komma längre bort från sina motståndare. Matchen på söndag är definitivt något att glädjas åt.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Michail Antonio. Han är toppskytt för West Ham, för närvarande på fem mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i två av deras sex senaste matcher. 

Spurs kommer att hoppas att Heung-Min Son hittar nätet igen. Han står på fyra mål den här säsongen och gjorde mål i tre av deras sex senaste matcher. Även superstjärnan Harry Kane har gjort tre mål på de senaste fyra matcherna.