Brighton mot Sheffield United – Matchförhandsvisning, Tips, Odds

Under Premier League-drabbningen på The American Express Community Stadium på söndag ser vi Brighton ta emot Sheffield United. Brighton ska ha goda chanser att vinna kommande söndag mot Sheffield United. Spelbolagen har dem som stora favoriter då besökarna går igenom lite av en svacka i Premier League på slutet.

Brighton rankar sju med 18 poäng från elva matcher matcher, medan besökarna Sheffield United rankas 20 i tabellen på fyra poäng. Rankade som nummer 7 i Premier League, har Brighton så här långt plockat 18 poäng den här säsongen, medan Sheffield United har samlat ihop fyra poäng. Detta placerar dem som nummer 20 efter elva omgångar.

Både Brighton och Sheffield United siktar på att göra sitt bästa inför sina fans. Vi kommer garanterat att få se ett spännande möte på söndag. Sheffield United kommer inte sakna motivationen för drabbningen mot Brighton. Även om oddsen talar emot, kommer en vinst ta dem förbi sina motståndare i tabellen på söndag. Brighton har blickarna riktade mot en ny bra prestation och tre poäng, när de möter Sheffield United. På hemmaplan bör de förstnämnda ha klart övertag och resan vidare mot topp 6 ska kunna fortsätta.

Brighton vs Sheffield United Statistik

  • Brighton har gjort mål i 53 av de senaste 55 matcherna
  • Brighton har gjort mål på de senaste 20 hemmamatcherna
  • I 15 av de senaste 17 matcherna Brighton har spelat, har båda lagen gjort mål
  • I 12 av de senaste 13 hemmamatcherna Brighton har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Brighton har släppt in i 21 av de senaste 23 matcherna
  • Sheffield United har släppt in på de senaste 16 matcherna
  • I 12 av Sheffield Uniteds senaste 14 matcher var antalet av mål över 2.5
  • Sheffield United har förlorat 11 av sina senaste 13 matcher
  • Sheffield United har inte vunnit 15 av sina senaste 17 matcher
  • Sheffield United har förlorade de senaste 5 borta matcherna på rad medan de gjort mindre än 1.5 mål

Brighton vs Sheffield United Preview

Brighton form

Brighton ser för närvarande stabila ut och är obesegrade i tre matcher, som började med oavgjort 1-1 mot Fulham. De följde upp det med ny kryssmatch mot Everton efter 1-1, och innan det slog man Ajax med 0-2. Brighton har tagit elva poäng från deras sex möten med lagen från den nedre halvan av Premier League-tabellen. Detta motsvarar tre vinster efter att ha gjort mål 14 gånger och släppt in åtta.

Sheffield United form

Sheffield United åkte på några besvikelser i sina tre senaste matcher, då de blev överkörda av Manchester United i en 1-2-förlust. Arsenal blev även dom för svåra i en fajt som slutade 5-0, nu senast lyckades Sheffield United slå tillbaka i en 2-1-seger mot Wolves. Sheffield United vann noll matcher och plockade noll poäng från deras fem möten mot lag från den övre halvan av Premier League. De gjorde tre mål och släppte in 19. Sheffield United tog sig igenom sina sex senaste bortamatcher i Premier League utan seger. Det blev noll oavgjord och sex förluster, med 15 insläppta och tre mål framåt.

Brighton vs Sheffield United H2H

Det senaste mötet mellan Brighton och Sheffield United går tillbaka till 24 Aprili 2021 när Sheffield United vann 1-0 på The American Express Community Stadium. Säkerligen är Sheffield United ute efter att göra samma sak igen. Att välja en vinnare baserat på H2H är lite av ett lotteri, men spelaren med ett skarpt öga för skrällar kan ta ett skott här. Brighton tog en win i sina senaste tio matcher mot Sheffield United. De sistnämnda lyckades ta sex vinster i dessa fyra möten mot den kommande motståndaren. Spelbolagens högsta odds för ett oavgjort resultat ligger på 5.75. Sheffield United är utan förlust mot Brighton i sina 4 senaste matcher. I de 4 senaste Premier League-matcherna mellan Brighton och Sheffield United slutade det under 2.5 mål. Båda lagen gjorde mål två gånger i de senaste fyra matcherna mellan Brighton och Sheffield United.

Över 2.5 mål gjordes i fem av Brighton’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 1.5 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i åtta av de senaste tio matcherna som Sheffield United spelade runt om i alla tävlingar den här säsongen. De gjorde 0.8 mål i snitt under den här tiden.

Nuvarande tabellen i Premier League

Brighton tog blygsamma fyra segrar av sina 10 senaste matcher runt om i samtliga tävlingar. De delade poängen med gästerna i tre av matcherna, medan det blev tre förluster. Sheffield United vann tre av de 10 senaste och spelade oavgjort ett samt förlorade sex av matcherna under denna period. Båda lagen har varit usla på att hålla koll på sina motståndare på slutet. Medan Brighton lyckades hålla nollan i ett av matcherna på The American Express Community Stadium, höll Sheffield United tätt i två av de senaste bortamatcherna.

Senaste lagnyheter

Brighton har gjort första målet i sex matcher av de senaste tio på hemmaplan. Överraskande nog har Sheffield United endast gjort det första målet i tre av de senaste tio matcherna. Båda lagen gjorde mål i 15 raka matcher för Brighton.

Brighton kan sakna upp till fyra spelare till deras kommande match på söndag.

Tariq Lamptey, Danny Welbeck, Solly March och Jakub Moder finns bland de fyra spelarna som saknas för Brighton kommande söndag.

Sheffield United kommer till exempel inte kunna använda sig av Oliver McBurnie eftersom han är avstängd efter att ha dragit på sig för många kort.

Några av de elva som kommer att befinna sig på sidlinjen är Oliver McBurnie, Anel Ahmedhodzic, Chris Basham, Tom Davies, John Egan, Ismaila Cheick Coulibaly, John Egan, Max Lowe, Daniel Jebbison, Rhian Brewster och Rhys Norrington-Davies.