Liverpool mot Brentford – Matchförhandsvisning, Tips, Odds

Liverpool tar emot Brentford för en match i Premier League på söndag på Anfield. Brentford kan minska luckan till de fyra bästa när de möter Liverpool kommande söndag. Deras nuvarande position i Premier League ger såklart favoritskap till Liverpool, men Brentford kommer inte att sakna motivationen.

Plcerade som tre i tabellen har Liverpool plockat 24 poäng efter elva matcher. På 16 poäng, är Brentford rankade som nio med elva den här säsongen. Liverpool kliver in i omgång 12 som nummer 3 i Premier League med 24 poäng på kontot så här långt. Efter elva rundor spelade, har Brentford samlat ihop 16 poäng, som placerar dem på 9 i tabellen.

Både Liverpool och Brentford siktar på att göra sitt bästa inför sina fans. Vi kommer garanterat att få se ett spännande möte på söndag. Genom att gå in i mötet som favorit kommer Liverpool att vara mycket motiverade att förlänga den obesegrade sviten de just nu har i Premier League.De borde ha en hyfsad chans att lösa ytterligare en seger här. Besökarna kommer utan tvekan försöka göra det jobbigt, men med tanke på värdarnas fina form bör det bli väldigt svårt.

Liverpool vs Brentford Statistik

  • Liverpool har gjort mål på de senaste 31 matcherna
  • Liverpool har inte förlorat 30 av sina senaste 32 matcher
  • Liverpool har inte förlorat de senaste 17 hemmamatcherna i rad
  • Liverpool har gjort mål i 35 av de senaste 36 hemmamatcherna
  • Liverpool har vunnit 15 av sina senaste 17 hemmamatcher
  • Brentford har gjort mål i 11 av de senaste 13 matcherna
  • Brentford har vann de senaste 3 matcherna på rad medan de gjort mer än 1.5 mål
  • Brentford har gjort mål i 9 av de senaste 10 bortamatcherna
  • Brentford har släppt in i 9 av de senaste 11 matcherna
  • Brentford har släppt in i 9 av de senaste 11 bortamatcherna

Liverpool vs Brentford Preview

Liverpool form

I sina tre senaste matcher har Liverpool slagit Bournemouth 1-2, spelat oavgjort 1-1 mot Luton Town, och förlorat 3-2 mot Toulouse. Liverpool vann två matcher, gjorde nio mål och släppte in sex i sina senaste fem matcher mot lag från den övre halvan av Premier League-tabellen. Detta gav dem åtta poäng. Liverpool har varit i stark form på Anfield, där man vunnit fem av sina sex senaste Premier League-matcher. De fortsatte vara obesegrade efter ytterligare ett oavgjort resultat. Totalt gjorde man 15 mål och släppte in tre.

Brentford form

Brentford är i fantastisk form inför kommande matchen efter tre raka segrar. Burnley slog man med 3-0, efter det fick Chelsea känna på en 0-2-torsk. West Ham United var det senaste offret efter en 3-2-vinst för Brentford. Brentford tog fyra poäng från sina fyra matcher mot lag från den övre halvan av Premier League-tabellen. De vann ett, gjorde fem mål och släppte in fem.

Liverpool vs Brentford H2H

Brentford blev helt knockade när Liverpool tog en 1-0-seger i det senaste mötet. Välförtjänad revansch efter den tidigare 3-1-förlusten, som Brentford vann med i matchen innan. Att välja en vinnare baserat på H2H är lite av ett lotteri, men spelaren med ett skarpt öga för skrällar kan ta ett skott här. Liverpool tog två wins i sina senaste fyra matcher mot Brentford. De sistnämnda lyckades ta en vinst i dessa fyra möten mot den kommande motståndaren. Spelbolagens högsta odds för ett oavgjort resultat ligger på 5.00. Liverpool lyckades göra minst ett mål i sina 4 senaste möten i Premier League mot Brentford. Båda lagen gjorde mål två gånger i de senaste fyra matcherna mellan Liverpool och Brentford.

Över 2.5 mål blev vinnare tre gånger av de senaste fyra matcherna mellan lagen. Liverpool gjorde ett snitt på två mål, medan Brentford snittade 1.5 mål. Båda lagen göra mål gick in två gånger. Över 2.5 mål gjordes i sju av Liverpool’s tio senaste matcher i samtliga tävlingar. De gjorde ett snitt på 2.3 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i fem av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.4 mål under den här perioden.

Nuvarande tabellen i Premier League

Liverpool tog nio vinster på hemmaplan i sina 10 senaste matcher i samtliga tävlingar, medan man kryssade ett gånger. De fick utstå förlust i noll under den här tiden. Brentford vann tre av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort i fyra och förlorade tre. Brentford har varit pigga från start och öppnat målskyttet i sju av sina 10 senaste på bortaplan. Gästerna nätade först i sju av de 10 senaste hemmamatcherna.

Senaste lagnyheter

Liverpool har gjort första målet i sju matcher av de senaste tio på hemmaplan. Brentford gjorde första målet i sju gånger i de senaste tio matcherna. Liverpool har gjort mål i 4 raka ligamatcher mot Brentford.

Liverpool har lite problem med frågetecken kring om hela sju spelare kommer till start till matchen kommande söndag. Med två spelare avstängda, måste Liverpool justera sin laguppställning, eftersom Alexis Mac Allister och Alexis Mac Allister får ta ledigt..

Virgil van Dijk, Curtis Jones, Ryan Gravenberch, Andrew Robertson, Stefan Bajcetic, Trent Alexander-Arnold och Thiago Alcantara finns bland de sju spelarna som saknas för Liverpool på söndag.

Bland spelarna som saknas för gästerna Brentford, är Ivan Toney borta på grund av för många varningar.

Några av de sex som kommer att befinna sig på sidlinjen är Aaron Hickey, Keane Lewis-Potter, Rico Henry, Mikkel Damsgaard, Shandon Baptiste och Joshua Dasilva.