Brighton vs Burnley bästa odds och matchtips

The Seagulls verkar vara i god form när de tar emot Burnley i omgång 26 av Premier League. Allt annat än vinst kommer vara en besvikelse. På plats nummer 9 i Premier League har The Seagulls spelat ihop 33 poäng efter 24 matcher. Med 14 poäng befinner sig The Clarets på plats 20 i tabellen med 24 spelade matcher. The Clarets siktar på att utöka ledningen mot Brighton i Premier League, när paret möter varandra kommande lördag.

Våra tips

Statistik och fakta för Brighton vs Burnley i Premier League

 • I 7 av de senaste 8 matcherna Brighton har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Brighton har inte förlorat 11 av 13 av deras senaste matcher
 • Brighton har gjort mål i 11 av de senaste 12 matcherna
 • Brighton har inte vunnit 4 av 5 av deras senaste matcher
 • Burnley har inte vunnit de senaste 12 matcherna i rad
 • Burnley har släppt in i 11 av de senaste 13 bortamatcherna
 • Burnley har spelat oavgjort 3 av 4 av deras senaste matcher
 • Burnley har förlorat 3 av 4 av deras senaste bortamatcher
 • Burnley har inte förlorat 3 av 4 av deras senaste matcher
 • I 8 av de senaste 9 av Brightons matcher mot Burnley var antalet mål under 3.5
 • I 5 av de senaste 6 matcherna Brighton har spelat mot Burnley har båda lagen gjort mål
 • Brighton har inte förlorat de senaste 5 matcherna mot Burnley i rad
 • Brighton har inte vunnit 7 av de 9 senaste matcherna mot Burnley
 • Brighton har släppt in i 6 av de senaste 7 matcherna mot Burnley

Form: Brighton mot Burnley

Brighton håller målet i sikte

De senaste matcherna har resultaten varit vad man kan förvänta sig av The Seagulls som hållit sin nivå. Brighton har varit lite ojämna den senaste tiden. De förlorade först mot Tottenham med 3-1 innan de vann med 2-0 mot Watford. Tyvärr hamnade de åter i blåsväder när de förlorade med 2-0 mot Manchester United.

Det är lite problematiskt för Burnley

Stämningen i The Clarets är inte så bra eftersom de inte lyckats vinna på senare tid. Det ser inte speciellt lovande ut just nu för Burnley som bara lyckats plocka två poäng i de senaste tre matcherna. Först spelade de oavgjort efter resultatet 0-0 mot Watford, vilket senare följdes upp med ytterligare ett oavgjort resultat. Denna slutade matchen slutade 1-1 mot Manchester United, innan det blev ett riktigt nederlag med en 0-1-förlust mot Liverpool.

Eftersom Brighton både är bookmakarnas favorit till odds 1.68 och har starkare prestationer på sistone än vad The Clarets har visat upp, verkar Brighton vara det naturliga valet.

Brighton vs Burnley Matchhistorik

Det senaste mötet mellan Brighton mot Burnley var ett Premier League-möte så sent som 14 augusti 2021 och vi såg då Brighton ta en 2-1-vinst. Brighton går in i matchen mot Burnley med 2-5-2 i bagaget från deras senaste 10 matcher i Premier League. Över 2,5 mål var ett vinnande spel 3 gånger i de senaste 9 matcher mellan Brighton och Burnley. Båda lagen gör mål var ut 5 gånger i dessa 9 matcher.

Tabellställningar i Premier League

Som framgår av Premier League-tabellen är skillnaden mellan de två lagen 19 poäng. Även om Burnley inte kommer att ha någon att ta sig förbi Brighton i tabellen inom en snar framtid, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Brighton, som nu är nummer 9 med 33 poäng, kommer att göra sitt bästa för att klättra i tabellen. I alla fall kommer matchen på lördag säkert att vara ett bra tillfälle att satsa på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Neal Maupay. Han är toppskytt för The Seagulls, för närvarande på 8 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 1 av deras 6 senaste matcher.

Burnley kommer att hoppas att Maxwel Cornet hittar nätet igen. Han står på 6 mål den här säsongen och gjorde mål i 1 av deras 6 senaste matcher.