Brighton vs Leeds bästa odds och matchtips

Brighton välkomnar Leeds för en match i Premier League på The American Express Community Stadium på lördag. Efter 12 spelade matcher är The Seagulls rankade som nummer 9 i Premier League med 17 poäng. Det ger en skillnad på 6 poäng till Leeds, som ligger på plats 17 i tabellen med 11 poäng. 3 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Brighton. De skulle dock kunna skrälla mot Leeds.

Våra tips

Statistik och fakta för Brighton vs Leeds i Premier League

  • Brighton vann inte de senaste 7 matcherna i rad;
  • Brighton vann inte de senaste 3 matcherna i rad hemma;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Brightons senaste 5 av 7 matcher;
  • Brighton släppte in i 6 av de senaste 8 matcher.
  • Leeds nätade i 14 av de senaste 16 matcher;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Leedss senaste 4 av 6 matcher;
  • Leeds släppte in de senaste 5 matcherna i rad;
  • Leeds släppte in de senaste 6 matcherna i rad på bortaplan.

Form: Brighton mot Leeds

Brighton hoppas på en nystart

Stämningen i The Seagulls är inte så bra eftersom de inte lyckats vinna på senare tid. Det ser inte speciellt lovande ut just nu för Brighton som bara lyckats plocka två poäng i de senaste tre matcherna. Först spelade de oavgjort efter resultatet 2-2 mot Liverpool, vilket senare följdes upp med ytterligare ett oavgjort resultat. Denna slutade matchen slutade 1-1 mot Newcastle, innan det blev ett riktigt nederlag med en 2-0-förlust mot Aston Villa.

Leeds hoppas få stopp på lidandet

Leeds hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen. Det har vari tblandad kompott för Leeds den senaste tiden med en vinst mot Norwich, följt av oavgjort mot Leicester. Senast förlorade man borta mot Tottenham.

Det är en match mellan två till synes likvärdiga lag, som båda har varit i liknande form på sistone. The Seagulls är fortfarande favorit hos spelbolagen att vinna matchen med odds 2.12.

Brighton vs Leeds Matchhistorik

I det senaste mötet mellan dessa två lag, tog Brighton med sig 3 poäng därifrån i en 2-0-seger. Brighton går in i matchen mot Leeds med 2-0-0 i bagaget från deras senaste 10 matcher i Premier League.

Tabellställningar i Premier League

Om man tittar på den nuvarande Premier League-ställningen så skiljer Brighton och Leeds för närvarande i 6 poäng och 8 placeringar. Brighton kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från Leeds på lördag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att Leeds är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan Brighton och Leeds kommer att sluta.

Skytteligan

Leandro Trossard är den mest profilerade målgöraren för hemmalaget den senaste tiden. Brighton kommer säkerligen förlita sig på honom den kommande matchen. 

Samtidigt kommer Leeds ställa hoppet till Raphinha att han ska lägga till fler mål till de 4 han gjort de senaste sex matcherna.