Crystal Palace vs Aston Villa bästa odds och matchtips

Crystal Palace drar fördel av hemmaplan när Aston Villa gästar i Premier League kommande lördag. Efter 12 spelade matcher är The Eagles rankade som nummer 10 i Premier League med 16 poäng. Det ger en skillnad på 3 poäng till Aston Villa, som ligger på plats 15 i tabellen med 13 poäng. Aston Villa siktar på att utöka ledningen mot Crystal Palace i Premier League, när paret möter varandra på lördag.

Våra tips

Statistik och fakta för Crystal Palace vs Aston Villa i Premier League

  • Crystal Palace är obesegrade de senaste 7 matcherna i rad;
  • Crystal Palace är obesegrade de senaste 6 matcherna i rad hemma;
  • Crystal Palace nätade i 9 av de senaste 11 matcher;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Crystal Palaces senaste 3 av 5 matcher.
  • Aston Villa har förlorat de senaste 3 matcherna i rad på bortaplan;
  • Aston Villa har förlorat i 5 av de senaste 6 matcher;
  • Aston Villa har förlorat i 5 av de senaste 6 matcher på bortaplan;
  • Aston Villa nätade i 13 av de senaste 15 matcher.

Form: Crystal Palace mot Aston Villa

Crystal Palace fortsätter trumma på

The Eagles hoppas att den goda formen håller i sig. Crystal Palace ser ut att ta sig an vilken motståndare som helst efter några riktigt bra resultat i de senaste tre matcherna då man också lyckades samlade på sig sju poäng. Segertåget började med vinster med 2-0 och 2-0 mot Manchester City respektive Wolves. Vinstsviten stoppades dock sedan av Burnley, som fick med sig ett 3-3-resultat och lagen fick därmed en poäng vardera den gången.
 

The Villans sjunker till en ny låg nivå

Resultaten har varit katastrofala för Aston Villa på senare tid. Därför är man desperata att vinna kommande match. Aston Villa har bara vunnit en enda match den senaste tiden mot Birmingham (2-0). Innan dess har man dock förlorat 5 raka.
 

Crystal Palace har visat upp starkare prestationer i de senaste matcherna och med fördelen av välkända omgivningar tror vi på en hemmaseger här. Spelbolagen tror dock på en jämn match med odds 2.22 för en hemmaseger medan odds för en bortaseger är 3.33.

Crystal Palace vs Aston Villa Matchhistorik

Det senaste mötet mellan The Eagles mot Aston Villa var ett Premier League-möte så sent som 16 maj 2021 och vi såg då Crystal Palace ta en 3-2 vinst. Crystal Palace går in i matchen mot Aston Villa med 5-1-4 i bagaget från deras senaste 10 matcher i Premier League. 3 gånger i de senaste 10 matcherna mellan Crystal Palace och Aston Villa blev över 2,5 mål ett vinnande spel. Båda lagen hittade nätet 2 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Premier League

Enligt Premier League tabellen är skillnaden mellan de två lagen för närvarande bara 3 poäng. Detta innebär att denna match i omgång 13 kommer att vara viktig för båda lagen och deras position i tabellen. Aston Villa kommer att ha en möjlighet att komma ikapp Crystal Palace som för närvarande ligger på plats nummer 10 med 16 poäng i den kommande matchen kommande lördag. Hemmalaget kommer dock säkerligen att försöka ta poängen för sig själva och utöka gapet i tabellen.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Ollie Watkins när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 3 gånger i de senaste 6 matcherna för sitt lag Aston Villa. 

Med 4 mål på de 6 senaste matcherna för The Eagles är Christian Benteke spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.