IFK Göteborg vs Östersund bästa odds och matchtips

IFK Göteborg ser ut att vinna den kommande matchen på kommande söndag mot Östersund. Formen ser bra ut , men hemmalaget verkar dock ha hamnat i en svacka på senare tid i Allsvenskan. IFK Göteborg befinner sig på plats nummer 9 i Allsvenskan med 35 poäng från sina första 28 matcher. 21 poäng bakom dem och på plats nummer 16 hittar vi Östersund som spelat 28 matcher. 1 förlust i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos IFK Göteborg. De skulle dock kunna skrälla mot Östersund.

Våra tips

Statistik och fakta för IFK Göteborg vs Östersund i Allsvenskan

  • IFK Göteborg nätade i 5 av de senaste 7 matcher;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i IFK Göteborgs senaste 2 av 4 matcher.
  • Östersund har förlorat de senaste 3 matcherna i rad;
  • Östersund vann inte de senaste 9 matcherna i rad;
  • Östersund har förlorat de senaste 3 matcherna i rad på bortaplan;
  • Östersund vann inte de senaste 17 matcherna i rad på bortaplan.

Form: IFK Göteborg mot Östersund

Ojämna IFK Göteborg

IFK Göteborg hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. Det har varit en händelserik tid för IFK Göteborg de senaste tre matcherna som inleddes med att besegra Degerfors med 1-0. Nästa match blev en besvikelse efter en 2-0-förlust mot Malmö FF. Deras senaste match, där man tog sig an Sirius gav ett oavgjort resultat (3-3).

Östersund fortsätter på en väldigt dålig svit

Stämningen i Östersund är inte så bra eftersom de inte lyckats vinna på senare tid. Stämningen är inte på topp i laget som kommer till matchen med tre raka förluster och inga mål gjorda. Först förlorade man mot Varberg med 3-0, följt av samma resultat mot AIK. senast blev det förlust hemma mot Mjällby med 2-0.

Med dessa resultat och de inte så stabila prestationerna från Östersund är det självklart att satsa på IFK Göteborg till odds 1.27.

IFK Göteborg vs Östersund Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Göteborg och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 3-2. IFK Göteborg går in i matchen mot Östersund med 5-3-2 i bagaget från deras senaste 10 matcher i Allsvenskan. 6 gånger i den senaste 10 matcher mellan IFK Göteborg och Östersund blev över 2,5 mål ett vinnande spel.

Tabellställningar i Allsvenskan

Som framgår av Allsvenskan-tabellen är skillnaden mellan de två lagen 21 poäng. Även om Östersund inte kommer att ha någon att ta sig förbi IFK Göteborg i tabellen inom en snar framtid, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. IFK Göteborg, som nu är nummer 9 med 35 poäng, kommer att göra sitt bästa för att klättra i tabellen. I alla fall kommer matchen på söndag säkert att vara ett bra tillfälle att satsa på.

Skytteligan

Oscar Wendt är en av spelarna i IFK Göteborg som förväntas göra mål regelbundet. Han har gjort 2 mål denna säsong men har haft fem matchers måltorka.

Östersund ställer hoppet till Blair Turgott som har gjort ett mål hittills denna säsong. Det kommer säkerligen bli fler om han hittar sin målform.