Brighton vs Liverpool: Bästa oddsen och matchtipsen

Toppen mot botten när Liverpool möter Brighton för en match i Premier League kommande lördag. Med 33 poäng efter 27 spelade matcher ligger Brighton på plats 13 i Premier League. Liverpool försöker dock komma ikapp, och har just nu 63 poäng från 27 spelade matcher vilket placerar dem på plats 2 i tabellen inför deras kommande möte. 5 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Brighton. Det kommer bli en tuff match mot Liverpool.

Våra tips

Statistik och fakta för Brighton vs Liverpool i Premier League

 • Brighton har släppt in i 14 av de senaste 16 matcherna
 • Brighton har inte vunnit 9 av 10 av deras senaste hemmamatcher
 • Brighton har förlorat de senaste 4 matcherna i rad
 • Liverpool har inte förlorat 45 av 47 av deras senaste matcher
 • Liverpool har gjort mål i 56 av de senaste 58 matcherna
 • Liverpool har vunnit de senaste 12 matcherna i rad
 • Brighton har inte vunnit 8 av de 9 senaste matcherna mot Liverpool
 • I 4 av de senaste 5 matcherna Brighton har spelat mot Liverpool har båda lagen gjort mål
 • Brighton har släppt in i 8 av de senaste 9 matcherna mot Liverpool
 • Brighton har gjort mål i de senaste 5 matcherna mot Liverpool i rad
 • Brighton har inte förlorat de senaste 3 matcherna mot Liverpool i rad

Form: Brighton mot Liverpool

Brighton fortsätter floppa

Resultaten har varit under all kritik för Brighton på senare tid och nu behöver man verkligen få med sig något för att vända den negativa trenden. Brighton har haft det tufft på senaste tiden och de har inte lyckats ta en enda poäng i någon av de senaste tre matcherna. De förlorade först med 3-0 mot Burnley, innan Aston Villa besegrade dem med 2-0. Tredje förlusten i rad var ett faktum efter att även Newcastle tog hem en seger med 2-1.

Liverpool fortsätter att plocka poäng

Liverpool hoppas att den goda formen håller i sig. I sina tre senaste matcher vann Liverpool först mot Norwich med 2-1 innan segertåget fortsatte mot West Ham som gav slutresultatet 1-0. Trenden höll tyvärr inte i sig då de förlorade mot Inter med 0-1 och därmed bröt sin vinnartrend.

Att begränsa ett förväntat nederlag kan vara målet för Brighton här. Att välja Liverpool till odds 1.56 är en självklarhet i den form de uppvisar.

Brighton vs Liverpool Matchhistorik

Senast lagen möttes fick vi inte se någon vinnare. Lagen delade nämligen poängen i en 2-2-match som spelades 30 oktober 2021. Brighton går in i matchen mot Liverpool med 1-2-6 i bagaget från deras senaste 10 matcher i Premier League. 5 gånger i den senaste 9 matcher mellan Brighton och Liverpool blev över 2,5 mål ett vinnande spel.

Tabellställningar i Premier League

Om man tittar på den nuvarande Premier League-ställningen så skiljer Brighton och Liverpool för närvarande i 30 poäng och 11 placeringar. Liverpool kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från Brighton på lördag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att Brighton är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan Brighton och Liverpool kommer att sluta.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Mohamed Salah när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 5 gånger i de senaste 6 matcherna för sitt lag Liverpool. Hans säsongssaldo är 19 mål just nu.

Med 1 mål på de 6 senaste matcherna för Brighton är Neal Maupay spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.