Brighton vs Manchester City bästa odds och matchtips

Oddsen återspeglar verkligen Manchester City’s form på senare tid. Brighton kommer få det svårt, eftersom The Sky Blues spelat väldigt bra. Brighton är placerade på plats fyra i Premier League med 15 poäng efter åtta spelade omgångar. Manchester City ligger på plats tre i tabellen med 17 poäng efter åtta spelade matcher. The Sky Blues har fått en bra start på sin säsong i Premier League och har alla möjligheter att fortsätta i det flytet när de möter Brighton.

Våra tips

Statistik och fakta för Brighton vs Manchester City

  • Brighton vann inte de senaste tre matcherna i rad;
  • Brighton är obesegrade de senaste fem matcherna i rad;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Brightons senaste sju av nio matcher;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Brightons senaste tre matcher i rad.
  • Manchester City är obesegrade de senaste sju matcherna i rad;
  • Manchester City är obesegrade de senaste tre matcherna i rad på bortaplan;
  • Manchester City nätade i 16 av de senaste 18 matcher;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Manchester Citys senaste fyra av sex matcher.

 

Form: Brighton mot Manchester City

Brighton fortsätter trumma på

The Seagulls hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. Efter att ha skrapat ihop tre poäng på tre matcher är Brighton på jakt efter en vinst igen. Mot Crystal Palace fick de nöja sig med ett oavgjort resultat (1-1), innan de återigen fick dela på poängen mot Arsenal i en match som slutade 0-0. I sin senaste match lyckades man inte heller ta hem alla tre poäng efter ytterligare en oavgjord match som slutade 0-0 mot Norwich.

The Sky Blues fortsätter att plocka poäng.

The Sky Blues hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. I de tre senaste matcherna har Manchester City tagit hem sju poäng med ett oavgjort resultat mot Liverpool, följt av en 2-0 seger mot Burnley. Senast blev det en 5-1 vinst mot Club Brügge i Champions League.

I en match mellan dessa två till synes jämlika lag, med båda i samma form, kan hemmafördelen bli den avgörande faktorn. En seger för Manchester City till odds 1.43 ser ut att vara det bästa alternativet kommande lördag.

Brighton vs Manchester City Matchhistorik

Det senaste mötet mellan Brighton mot Manchester City var ett Premier League-möte så sent som 18 maj 2021 och vi såg då Brighton ta en 3-2 vinst. Brighton tar sig an Manchester City med 1-0-7 i bagaget från deras senaste matcher i Premier League. Fem gånger i den senaste åtta matcherna mellan Brighton och Manchester City blev över 2,5 mål ett vinnande spel.

Tabellställningar i Premier League

Enligt Premier League tabellen är skillnaden mellan de två lagen för närvarande bara två poäng. Detta innebär att denna  match kommer att vara viktig för båda lagen och deras position i tabellen. Brighton kommer att ha en möjlighet att komma ikapp Manchester City som för närvarande ligger på plats nummer tre med 17 poäng i den kommande matchen på lördag. Besökarna kommer dock säkert att försöka ta poäng åt sig och utöka avståndet i tabellen.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Neal Maupay. Han är toppskytt för Brighton, för närvarande på fyra mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i två av deras sex senaste matcher. 

Rivad Mahrez har gjort fyra mål på de senaste sex matcherna för sitt City. På senare tid har han även fått hjälp av Cole Palmer, Kyle Walker och Joao Cancelo som gjort ett mål vardera.