Mjällby vs IFK Göteborg bästa odds och matchtips

Med båda lagen placerade i mitten av tabellen har både Mjällby och IFK Göteborg en chans att vinna mark på sin kommande motståndare i Allsvenskan. Mjällby är placerade på plats elva i Allsvenskan med 27 poäng efter 23 spelade omgångar. IFK Göteborg ligger på plats tolv i tabellen med 25 poäng efter 23 spelade matcher. Mjällby är inne i en bra period och har inte förlorat på de senaste fem matcherna.

Våra tips

Statistik och fakta för Mjällby vs IFK Göteborg

  • Mjällby har vunnit de senaste tre matcherna i rad;
  • Mjällby är obesegrade de senaste åtta matcherna i rad;
  • Mjällby är obesegrade de senaste fyra matcherna i rad hemma;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Mjällbys senaste sju av nio matcher.
  • IFK Göteborg har förlorat de senaste fyra matcherna i rad på bortaplan;
  • IFK Göteborg har förlorat i fyra av de senaste fem matcher;
  • IFK Göteborg har förlorat i fem av de senaste sex matcher på bortaplan;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i IFK Göteborgs senaste fyra av sex matcher.

Form: Mjällby mot IFK Göteborg

Mjällby är i mycket bra form

Mjällby verkar ha hittat formen nu med ytterligare en vinst förra veckan. Mjällby har verkligen njutit av att spela fotboll i sina senaste tre matcher. Det började med en 4-0-vinst mot Elfsborg. Segertåget fortsatte därefter med en till vinst mot Malmö FF med 0-1 innan de i förra matchen besegrade Kalmar FF med 4-0.

IFK Göteborg hoppas på en nystart

IFK Göteborg hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen. I de tre senaste matcherna har man förlorat mot Kalmar med 2-0, Elfsborg med 1-0 – men man lyckades vända på trenden och besegrade Örebro med 2-0 i sin senaste match.

Med dessa resultat och de inte så stabila prestationerna från IFK Göteborg är det självklart att satsa på Mjällby till odds 2.29.

Mjällby vs IFK Göteborg Matchhistorik

Senast dessa lag ställdes mot varandra var 18 juli 2021, och Göteborg gick därifrån med en 3-2 seger. Mjällby går in i matchen mot IFK Göteborg med 3-3-4 i bagaget från deras senaste tio matcher i Allsvenskan. Sju gånger blev över 2,5 mål ett vinnande spel.

Tabellställningar i Allsvenskan

Om man tittar på den nuvarande Allsvenskan-ställningen så skiljer Mjällby och IFK Göteborg för närvarande i två poäng och en placering. Mjällby kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från IFK Göteborg på söndag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att IFK Göteborg är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan Mjällby och IFK Göteborg kommer att sluta.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Jacob Bergström. Han är toppskytt för Mjällby, för närvarande på fem mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i två av deras sex senaste matcher. 

IFK Göteborg kommer att hoppas att Tobias Sana hittar nätet igen. Han står på fem mål den här säsongen men har inte nätat på de senaste fyra matcherna. Däremot gjorde Oscar Wendt två mål i senaste matchen.