Brighton vs Newcastle bästa odds och matchtips

Brighton verkar vara i god form när de tar emot Newcastle i omgång elva av Premier League. Allt annat än vinst kommer vara en besvikelse. Som nummer åtta har Brighton lyckats skrapa ihop 16 poäng efter tio spelade matcher. Med 4 poäng har The Magpies efter 10 matcher placerat sig på plats plats 19 i Premier League. Det är tuffa tider för både Brighton och Newcastle i Premier League. Båda har ögonen riktade mot den kommande matchen för att stärka moralen.

Våra tips

Statistik och fakta för Brighton vs Newcastle

  • Brighton vann inte de senaste fem matcherna i rad;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Brightons senaste tre av fem matcher;
  • Brighton nätade i fem av de senaste sju matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 3.5 i Brightons senaste två av fyra matcher.
  • Newcastle vann inte de senaste tio matcherna i rad;
  • Newcastle vann inte de senaste fem matcherna i rad på bortaplan;
  • Newcastle nätade i tolv av de senaste 14 matcher;
  • Newcastle släppte in de senaste tio matcherna i rad.

Form: Brighton mot Newcastle

The Seagulls håller målet i sikte

De senaste matcherna har resultaten varit vad man kan förvänta sig av Brighton som hållit sin nivå. Man har bara tagit två poäng den senaste tiden genom en förlust mot Manchester City, följt av två oavgjorda matcher mot Leicester och Liverpool.

The Magpies hoppas på en nystart

Stämningen i Newcastle är inte så bra eftersom de inte lyckats vinna på senare tid. I de tre senaste matcherna har man förlorat mot Tottenham, lika mot Crystal Palace och senast blev de överkörda av Chelsea med 3-0.

Eftersom The Seagulls både är oddsmakarna favorit till odds 1.68 och har starkare prestationer på sistone än vad The Magpies har visat upp, verkar The Seagulls vara det naturliga valet.

Brighton vs Newcastle Matchhistorik

Senast dessa lag ställdes mot varandra var 20 mars 2021, och The Seagulls gick därifrån med en 3-0 seger. Brighton har vunnit 50%, medan The Magpies har vunnit 0% av deras senaste möten i Premier League vilket gör att de senaste resultaten ser ut så här: 4-4-0. Två gånger i de senaste åtta matcherna mellan Brighton och Newcastle blev över 2,5 mål ett vinnande spel. Båda lagen hittade nätet en gång i dessa åtta matcher.

Tabellställningar i Premier League

Som framgår av Premier League-tabellen är skillnaden mellan de två lagen tolv poäng. Även om Newcastle inte kommer att ha någon att ta sig förbi Brighton i tabellen inom en snar framtid, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Brighton, som nu är nummer åtta med 16 poäng, kommer att göra sitt bästa för att klättra i tabellen. I alla fall kommer matchen kommande lördag säkert att vara ett bra tillfälle att satsa på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Enock Mwepu. Han är toppskytt för The Seagulls, för närvarande på fyra mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i en av deras sex senaste matcher. 

Newcastle kommer att hoppas att Callum Wilson hittar nätet igen. Han står på fyra mål den här säsongen och gjorde mål i två av deras sex senaste matcher.