Brighton vs Norwich: Bästa oddsen och matchtipsen

Brighton verkar vara i god form när de tar emot Norwich i omgång 31 av Premier League. Allt annat än vinst kommer vara en besvikelse. Som nummer 13 har Brighton lyckats skrapa ihop 33 poäng efter 29 spelade matcher. Med 17 poäng har Norwich efter 29 matcher placerat sig på plats plats 20 i Premier League. Brighton är omskakade efter flera raka förluster i Premier League. Deras kommande möte mot Norwich ger dem dock en möjlighet att återvända till vinnarspåret.

Våra tips

Statistik och fakta för Brighton vs Norwich i Premier League

 • Brighton har släppt in i 16 av de senaste 18 matcherna
 • Brighton har inte vunnit 11 av 12 av deras senaste hemmamatcher
 • Brighton har förlorat de senaste 6 matcherna i rad
 • Brighton har inte gjort mål i de senaste 4 hemmamatcherna i rad
 • Norwich har förlorat de senaste 7 matcherna i rad
 • I de senaste 4 matcherna i rad Norwich har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Norwich har släppt in i de senaste 8 matcherna i rad
 • Norwich har gjort mål i 9 av de senaste 11 matcherna
 • I de senaste 3 av Brightons matcher mot Norwich var antalet mål under 2.5
 • I de senaste 3 av Brightons matcher mot Norwich var antalet mål under 3.5
 • Brighton har inte förlorat de senaste 3 matcherna mot Norwich i rad
 • Brighton har släppt inte in i de senaste 3 matcherna mot Norwich i rad

Form: Brighton mot Norwich

Det är lite problematiskt för Brighton

Resultaten har varit under all kritik för Brighton på senare tid och nu behöver man verkligen få med sig något för att vända den negativa trenden. Brighton har haft det tufft på senaste tiden och de har inte lyckats ta en enda poäng i någon av de senaste tre matcherna. De förlorade först med 2-1 mot Newcastle, innan Liverpool besegrade dem med 2-0. Tredje förlusten i rad var ett faktum efter att även Tottenham tog hem en seger med 2-0.

Norwich formkurva pekar nedåt

Stämningen i Norwich är inte så bra eftersom de inte lyckats vinna på senare tid. Norwich har haft det tufft på senaste tiden och de har inte lyckats ta en enda poäng i någon av de senaste tre matcherna. De förlorade först med 1-3 mot Brentford, innan Chelsea besegrade dem med 1-3. Tredje förlusten i rad var ett faktum efter att även Leeds tog hem en seger med 2-1.

I en match mellan dessa två till synes jämlika lag, med båda i samma form, kan hemmafördelen bli den avgörande faktorn. En seger för Brighton till odds 1.62 ser ut att vara det bästa alternativet kommande lördag.

Brighton vs Norwich Matchhistorik

Senast lagen möttes fick vi inte se någon vinnare. Lagen delade nämligen poängen i en 0-0 match som spelades 16 oktober 2021. Brighton tar sig an Norwich med 2-1-0 i bagaget från deras senaste matcher i Premier League.

Tabellställningar i Premier League

Om man tittar på den nuvarande Premier League-ställningen så skiljer Brighton och Norwich för närvarande i 16 poäng och 7 placeringar. Brighton kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från Norwich kommande lördag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att Norwich är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan Brighton och Norwich kommer att sluta.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Teemu Pukki när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 2 gånger i de senaste 6 matcherna för sitt lag Norwich. Hans säsongssaldo är 8 mål just nu.

Neal Maupay är Brightons främste målgörare men har inte hittat nätet den senaste tiden. Lagets enda målgörare senaste tiden heter Lewis Dunk.