Getafe vs Mallorca: Bästa oddsen och matchtipsen

Getafe gör sig redo för striden mot Mallorca vid Coliseum Alfonso Perez på lördag, en match i omgång 30 av La Liga. Getafe har för närvarande plats 15 i tabellen med 29 poäng efter 29 spelade matcher. Med 29 omgångar bakom sig har Mallorca lyckats samla ihop 26 poäng och ligger på plats 18 i La Liga. 2 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Getafe. Deras motståndare har också haft det tufft den senaste tiden med flera raka förluster.

Våra tips

Statistik och fakta för Getafe vs Mallorca i La Liga

 • Getafe har inte förlorat de senaste 9 hemmamatcherna i rad
 • Getafe har inte vunnit de senaste 6 matcherna i rad
 • Getafe har spelat oavgjort 4 av 5 av deras senaste matcher
 • Getafe har gjort mål i 7 av de senaste 9 hemmamatcherna
 • Getafe har släppt in i 5 av de senaste 6 matcherna
 • Mallorca har släppt in i de senaste 14 matcherna i rad
 • Mallorca har förlorat de senaste 5 matcherna i rad
 • Mallorca har inte vunnit de senaste 5 matcherna i rad
 • Getafe har gjort mål i de senaste 10 hemmamatcherna mot Mallorca i rad
 • I 6 av de senaste 7 av Getafes hemmamatcher mot Mallorca var antalet mål över 2.5
 • Getafe har inte förlorat 8 av de 9 senaste hemmamatcherna mot Mallorca
 • Getafe har vunnit 5 av de 6 senaste hemmamatcherna mot Mallorca

Form: Getafe mot Mallorca

Getafe fortsätter att se bleka ut

Getafe hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen. Man kommer till matchen med endast två plockade poäng på de senaste tre matcherna, i form av två oavgjorda matcher i sina senaste möten. Innan dess åkte man på förlust. Så en positiv trend, skulle man kunna säga.

Mallorca fortsätter sin förlorande svit

Resultaten har varit katastrofala för Mallorca på senare tid. Därför är man desperata att vinna kommande match. Mallorca har haft det tufft på senaste tiden och de har inte lyckats ta en enda poäng i någon av de senaste tre matcherna. De förlorade först med 4-3 mot Celta Vigo, innan Real Madrid besegrade dem med 3-0. Tredje förlusten i rad var ett faktum efter att även Espanyol tog hem en seger med 1-0.

Eftersom Getafe både är oddsmakarnas favorit till odds 2.14 och har starkare prestationer på sistone än vad Mallorca har visat upp, verkar Getafe vara det naturliga valet.

Getafe vs Mallorca Matchhistorik

Senast lagen möttes fick vi inte se någon vinnare. Lagen delade nämligen poängen i en 0-0 match som spelades 27 november 2021. Getafe går in i matchen mot Mallorca med 7-1-2 i bagaget från deras senaste 10 matcher i La Liga. I den föregående 10 matcher mellan Getafe och Mallorca kom över 2,5 mål upp 6 gånger. Båda lagen gör mål var ett bra val 4 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i La Liga

Enligt La Liga tabellen är skillnaden mellan de två lagen för närvarande bara 3 poäng. Detta innebär att denna match i omgång 30 kommer att vara viktig för båda lagen och deras position i tabellen. Mallorca kommer att ha en möjlighet att komma ikapp Getafe som för närvarande ligger på plats nummer 15 med 29 poäng i matchen kommande lördag. Hemmalaget kommer dock säkerligen att försöka ta poängen för sig själva och utöka gapet i tabellen.

Skytteligan

Enes Unal är en av spelarna i Getafe som förväntas göra mål regelbundet. Han har gjort 5 mål denna säsong. Mallorca ställer hoppet till Salva Sevilla som har gjort ett mål hittills denna säsong. Det kommer säkerligen bli fler om han hittar sin målform.