Brighton vs Tottenham bästa odds och matchtips

Både Brighton och Tottenham satsar på att befästa sin position I tabellen, när de drabbar samman i denna efterlängtade match kommande söndag. På plats nummer 10 i Premier League har Brighton spelat ihop 20 poäng efter 15 matcher. Med 25 poäng befinner sig Tottenham på plats 5 i tabellen med 15 spelade matcher. The Seagulls går in i matchen som favoriter och siktar självklart mot att förlänga sin obesegrade svit i Premier League.

Våra tips

Statistik och fakta för Brighton vs Tottenham i Premier League

  • Brighton vann inte de senaste 10 matcherna i rad;
  • Brighton är obesegrade de senaste 3 matcherna i rad;
  • Brighton vann inte de senaste 4 matcherna i rad hemma;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Brightons senaste 8 av 10 matcher.
  • Tottenham har vunnit de senaste 3 matcherna i rad;
  • Tottenham är obesegrade de senaste 4 matcherna i rad;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Tottenhams senaste 2 av 4 matcher.

Form: Brighton mot Tottenham

Svårslagna Brighton

Stämningen i Brighton är inte så bra eftersom de inte lyckats vinna på senare tid. Efter att ha skrapat ihop tre poäng på tre matcher är Brighton på jakt efter en vinst igen. Mot Leeds fick de nöja sig med ett oavgjort resultat (0-0), innan de återigen fick dela på poängen mot West Ham i en match som slutade 1-1. I sin senaste match lyckades man inte heller ta hem alla tre poäng efter ytterligare en oavgjord match som slutade 1-1 mot Southampton.

Tottenham fortsätter trumma på

Spurs hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. Man har bara en förlust på de senaste sex matcherna vilket var mot Mura i European Conference League. I inhemska ligan har man den senaste tiden tagit två raka vinster mot Brentford och Norwich, och inte släppt in ett enda mål.

Det ser ut som en jämn match, men Tottenham verkar ändå något bättre med en övergripande form som ser lite bättre ut än Brightons.

Brighton vs Tottenham Matchhistorik

Senast dessa lag ställdes mot varandra var 31 januari 2021, och Brighton gick därifrån med en 1-0 seger. Brighton tar sig an Tottenham med 2-1-5 i bagaget från deras senaste matcher i Premier League. Över 2,5 mål var ett vinnande spel 4 gånger i de senaste 8 matcher mellan Brighton och Tottenham. Båda lagen gör mål gav utdelning 4 gånger i dessa 8 matcher.

Tabellställningar i Premier League

Som framgår av Premier League-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 5 poäng. Även om Brighton inte kommer att ha en möjlighet att komma över Tottenham i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Tottenham, som nu ligger på plats 5 med 25 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen kommande söndag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Leandro Trossard är den mest profilerade målgöraren för hemmalaget den senaste tiden. The Seagulls kommer säkerligen förlita sig på honom den kommande matchen. 

Samtidigt kommer Spurs ställa hoppet till Heung-Min Son att han ska lägga till fler mål till de 2 han gjort de senaste sex matcherna.