Leicester vs Newcastle bästa odds och matchtips

The Foxes verkar vara i god form när de tar emot Newcastle i omgång 16 av Premier League. Allt annat än vinst kommer vara en besvikelse. Som nummer 12 har The Foxes lyckats skrapa ihop 19 poäng efter 15 spelade matcher. Med 10 poäng har Newcastle efter 15 matcher placerat sig på plats plats 19 i Premier League. Det är tuffa tider för både Leicester och Newcastle i Premier League. Båda har ögonen riktade mot den kommande matchen för att stärka moralen.

Våra tips

Statistik och fakta för Leicester vs Newcastle i Premier League

  • Leicester släppte in i 22 av de senaste 24 matcher;
  • Leicester släppte in de senaste 14 matcherna i rad;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Leicesters senaste 9 av 11 matcher;
  • Leicester nätade i 9 av de senaste 11 matcher.
  • Newcastle vann inte de senaste 7 matcherna i rad på bortaplan;
  • Newcastle släppte in i 14 av de senaste 16 matcher;
  • Newcastle nätade i 11 av de senaste 13 matcher;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Newcastles senaste 5 av 7 matcher.

Form: Leicester mot Newcastle

Leicester är inne i ett bra flow

De senaste matcherna har resultaten varit vad man kan förvänta sig av Leicester som hållit sin nivå. Bara ett enda poäng har Leicester lyckat skrapa ihop i deras senaste tre matcher. Denna poäng kom i en match som slutade 2-2 mot Southampton, innan de blev besegrade av Aston Villa med 2-1. Senaste matchen blev återigen en besvikelse när SSC Napoli vann med 3-2.

Det är lite problematiskt för Newcastle

Newcastle tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. Man har haft blandade resultat med förlust mot Arsenal följt av oavgjort mot Norwich. Senast besegrade man Burnley med 1-0.

Eftersom Leicester både är oddsmakarnas favorit till odds 1.75 och har starkare prestationer på sistone än vad The Magpies har visat upp, verkar Leicester vara det naturliga valet.

Leicester vs Newcastle Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Newcastle och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 4-2. Leicester tar sig an Newcastle med 7-0-3 i bagaget från deras senaste matcher i Premier League. Över 2,5 mål var ett vinnande spel 7 gånger i de senaste 10 matcher mellan Leicester och Newcastle. Båda lagen gör mål gav utdelning 4 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Premier League

Om man tittar på den nuvarande Premier League-ställningen så skiljer Leicester och Newcastle för närvarande i 9 poäng och 7 placeringar. Leicester kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från The Magpies kommande söndag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att Newcastle är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan Leicester och Newcastle kommer att sluta.

Skytteligan

James Maddison är den mest profilerade målgöraren för hemmalaget den senaste tiden. The Foxes kommer säkerligen förlita sig på honom den kommande matchen. 

Samtidigt kommer Newcastle ställa hoppet till Callum Wilson att han ska lägga till fler mål till de 2 han gjort de senaste sex matcherna.