Burnley vs West Ham bästa odds och matchtips

Toppen mot botten när West Ham möter The Clarets för en match i Premier League på söndag. Som nummer 18 har The Clarets lyckats skrapa ihop 10 poäng efter 14 spelade matcher. Med 27 poäng har West Ham efter 14 matcher placerat sig på plats plats 4 i Premier League. 2 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Burnley. De skulle dock kunna skrälla mot The Irons.

Våra tips

Statistik och fakta för Burnley vs West Ham i Premier League

  • Burnley vann inte de senaste 4 matcherna i rad;
  • Burnley är obesegrade de senaste 3 matcherna i rad hemma;
  • Burnley släppte in i 15 av de senaste 17 matcher;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Burnleys senaste 3 av 5 matcher.
  • West Ham nätade i 16 av de senaste 18 matcher;
  • West Ham släppte in i 9 av de senaste 11 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i West Hams senaste 4 av 6 matcher;
  • West Ham släppte in de senaste 6 matcherna i rad.

Form: Burnley mot West Ham

Burnley hoppas att komma tillbaka

Stämningen i The Clarets är inte så bra eftersom de inte lyckats vinna på senare tid. Det ser inte speciellt lovande ut just nu för Burnley som bara lyckats plocka två poäng i de senaste tre matcherna. Först spelade de oavgjort efter resultatet 3-3 mot Crystal Palace, vilket senare följdes upp med ytterligare ett oavgjort resultat. Denna slutade matchen slutade 0-0 mot Wolves, innan det blev ett riktigt nederlag med en 1-0-förlust mot Newcastle.

West Ham vill vända trenden

The Irons hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen. Det har varit blandade resultat den senaste tiden med oavgjort mot Brighton och en oväntad vinst mot serieledarna Chelsea. Senast blev det dock förlust i Europa League med 1-0

I en match mellan två sidor som har presterat nästan identiskt de senaste veckorna, tror vi fortfarande att The Hammers kommer att få det första genombrottet.

Burnley vs West Ham Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann West Ham och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 2-1. Burnley tar sig an West Ham med 4-1-5 i bagaget från deras senaste matcher i Premier League. Över 2,5 mål var ett vinnande spel 5 gånger i de senaste 10 matcher mellan Burnley och West Ham. Båda lagen gör mål gav utdelning 4 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Premier League

Om man tittar på den nuvarande Premier League-ställningen så skiljer Burnley och West Ham för närvarande i 17 poäng och 14 placeringar. West Ham kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från Burnley på söndag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att The Clarets är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan Burnley och West Ham kommer att sluta.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Maxwel Cornet. Han är toppskytt för Burnley, för närvarande på 5 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 2 av deras 6 senaste matcher. 

West Ham kommer att hoppas att Manuel Lanzini hittar nätet igen. Han har gjort mål i två av de senaste fyra matcherna.