Burnley vs Leicester bästa odds och matchtips

Burnley välkomnar Leicester för en match i Premier League på Turf Moor på lördag. Med 11 poäng efter 17 spelade matcher ligger Burnley på plats 18 i Premier League. The Foxes försöker dock komma ikapp, och har just nu 25 poäng från 18 spelade matcher vilket placerar dem på plats 10 i tabellen inför deras kommande möte. 4 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Burnley. De skulle dock kunna skrälla mot The Foxes.

Våra tips

Statistik och fakta för Burnley vs Leicester i Premier League

 • Burnley har inte vunnit 19 av 21 av deras senaste hemmamatcher
 • Burnley har inte förlorat 5 av 6 av deras senaste hemmamatcher
 • I 13 av de senaste 15 bortamatcherna Leicester har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Leicester gjorde mål i 23 av de senaste 25 bortamatcherna
 • Leicester har släppt in i 23 av de senaste 25 bortamatcherna
 • Leicester förlorade de senaste 4 bortamatcherna i rad
 • I de senaste 6 matcherna i rad Burnley har spelat mot Leicester har båda lagen gjort mål
 • I 10 av de senaste 12 Burnleys matcher mot Leicester var antalet av mål under 3.5
 • Burnley har släppt in i 11 av de senaste 13 matcherna mot Leicester
 • I 5 av de senaste 6 Burnleys matcher mot Leicester var antalet av mål över 2.5
 • Burnley gjorde mål i de senaste 6 matcherna mot Leicester i rad

Form: Burnley mot Leicester

Burnley har stora problem

Burnley hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen. Burnley har haft det tufft på senaste tiden och de har inte lyckats ta en enda poäng i någon av de senaste tre matcherna. De förlorade först med 3-1 mot Manchester United, innan Leeds besegrade dem med 3-1. Tredje förlusten i rad var ett faktum efter att även Huddersfield tog hem en seger med 2-1.

Leicester fortsätter att plocka poäng.

Leicester hoppas att den goda formen håller i sig. Leicester kommer till matchen med två raka segrar mot Liverpool och Watford. Innan dess förlorade man mot Manchester City i en match med hela NIO mål!

De två lagen matchas jämnt av bookmakers, men den nuvarande formen gör att Leicester är vårt val för en seger.

Burnley vs Leicester Matchhistorik

Senast lagen möttes fick vi inte se någon vinnare. Lagen delade nämligen poängen i en 2-2-match som spelades 25 september 2021. Burnley tar sig an Leicester med 3-3-4 i bagaget från deras senaste matcher i Premier League. De senaste matcherna mellan Burnley och Leicester har i stort sett varit mycket jämna möten.

Tabellställningar i Premier League

Som framgår av Premier League-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 14 poäng. Även om Burnley inte kommer att ha en möjlighet att komma över Leicester i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Leicester, som nu ligger på 10 med 25 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen kommande lördag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Maxwel Cornet. Han är toppskytt för Burnley, för närvarande på 6 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 1 av deras 6 senaste matcher. 

The Foxes kommer att hoppas att Jamie Vardy hittar nätet igen. Han står på 9 mål den här säsongen och gjorde mål i 2 av deras 6 senaste matcher.