Elche vs Villarreal bästa odds och matchtips

Elche gör sig redo för striden mot Villarreal vid Estadio Martinez Valero kommande söndag, en match i omgång 21 av La Liga. Elche ligger på plats 16 i La Liga med 19 poäng efter att ha spelat 20 matcher. Avståndet till Villarreal är 10 poäng vilket gör att det sistnämnda laget ligger på plats 8 i tabellen efter 20 omgångar. 2 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Elche. De skulle dock kunna skrälla mot Villarreal.

Våra tips

Statistik och fakta för Elche vs Villarreal i La Liga

  • Elche har inte vunnit 9 av 11 av deras senaste hemmamatcher
  • Elche gjorde mål i 10 av de senaste 12 matcherna
  • Elche har inte förlorat 7 av 9 av deras senaste matcher
  • I de senaste 4 bortamatcherna i rad Villarreal har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Villarreal gjorde mål i 13 av de senaste 15 matcherna
  • Villarreal har släppt in i 10 av de senaste 11 bortamatcherna
  • Villarreal har inte förlorat 7 av 8 av deras senaste matcher
  • Villarreal har vinst 6 av 8 av deras senaste matcher
  • Elche har inte vunnit de senaste 7 matcherna mot Villarreal i rad
  • Elche har släppt in i 6 av de senaste 7 matcherna mot Villarreal

Form: Elche mot Villarreal

Elche fortsätter att plocka poäng.

Elche hoppas att den goda formen håller i sig. Elche ser ut att ta sig an vilken motståndare som helst efter ett riktigt bra resultat de senaste tre matcherna då man samlade på sig sju poäng. De spelade först lika med (0-0) mot Granada, innan de besegrade Almeria med 2-1 och sedan Espanyol med 2-1.

Villarreal fortsätter trumma på.

Villarreal hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. Villareal tappade nyligen en positiv trend med flera vinster i rad när man förlorade mot Sporting Gijon. Innan dess körde man över Levante med 5-0 och senast med det 2-2 mot Atletico Madrid.

Det är en match mellan två till synes likvärdiga lag, som båda har varit i liknande form på sistone. Villarreal är fortfarande favorit hos spelbolagen att vinna matchen med odds 1.85.

Elche vs Villarreal Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Villarreal och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 4-1. Elche tar sig an Villarreal med 0-4-3 i bagaget från deras senaste matcher i La Liga. 3 gånger i de senaste 7 matcherna mellan Elche och Villarreal blev över 2,5 mål ett vinnande spel.

Tabellställningar i La Liga

Som framgår av La Liga-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 10 poäng. Även om Elche inte kommer att ha en möjlighet att komma över Villarreal i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Villarreal, som nu ligger på 8 med 29 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen på söndag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Lucas Boye. Han är toppskytt för Elche, för närvarande på 5 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 1 av deras 6 senaste matcher. 

Villarreal kommer att hoppas att Gerard Moreno hittar nätet igen. Han står på 8 mål den här säsongen och gjorde 7 mål på deras 6 senaste matcher.