Burnley vs Man City: Bästa oddsen och matchtipsen

Ligaledarna Man City kommer gå in för att öka sin ledning till Burnley, när de möter varandra på lördag. Burnley ligger på plats 19 i Premier League med 21 poäng efter att ha spelat 27 matcher. Avståndet till Man City är 49 poäng vilket gör att det sistnämnda laget ligger på plats 1 i tabellen efter 29 omgångar. Burnley är omskakade efter flera raka förluster i Premier League. Det blir svårt för dem att vända trenden mot serieledarna.

Våra tips

Statistik och fakta för Burnley vs Man City i Premier League

 • Burnley har inte vunnit 16 av 18 av deras senaste matcher
 • Burnley har förlorat de senaste 3 matcherna i rad
 • Burnley har släppt in i de senaste 4 matcherna i rad
 • Burnley har inte gjort mål i de senaste 3 matcherna i rad
 • Manchester City har inte förlorat 25 av 27 av deras senaste matcher
 • Manchester City har gjort mål i 25 av de senaste 27 matcherna
 • Manchester City har vunnit 8 av 10 av deras senaste bortamatcher
 • Manchester City har släppt inte in i de senaste 5 bortamatcherna i rad
 • Burnley har inte vunnit de senaste 11 matcherna mot Manchester City i rad
 • Burnley har förlorat 10 av de 11 senaste matcherna mot Manchester City
 • Burnley har släppt in i de senaste 11 matcherna mot Manchester City i rad
 • I 5 av de senaste 6 av Burnleys hemmamatcher mot Manchester City var antalet mål under 3.5
 • Burnley har inte gjort mål i 6 av de senaste 7 matcherna mot Manchester City

Form: Burnley mot Man City

Burnley hoppas att komma tillbaka

Stämningen i Burnley är inte så bra eftersom de inte lyckats vinna på senare tid. Burnley har haft det tufft på senaste tiden och de har inte lyckats ta en enda poäng i någon av de senaste tre matcherna. De förlorade först med 2-0 mot Leicester, innan Chelsea besegrade dem med 4-0. Tredje förlusten i rad var ett faktum efter att även Brentford tog hem en seger med 2-0.

Starka serieledarna City

Man City hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. Man City ser starka ut just nu efter tre matcher utan förlust. Det började med oavgjort efter en 0-0-match mot Sporting CP. Det resultatet följdes därefter upp med delad poäng mot Crystal Palace i en match som slutade 0-0, innan Man City besegrade Southampton med slutresultatet 1-4.

Med dessa starka prestationer på sistone verkar Man City ha goda chanser att vinna mot Burnley.

Burnley vs Man City Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Man City och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 2-0. Burnley tar sig an Man City med 0-1-9 i bagaget från deras senaste matcher i Premier League. 6 gånger i den senaste 10 matcher mellan Burnley och Man City blev över 2,5 mål ett vinnande spel. Båda lagen hittade nätet 3 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Premier League

Tabellställningen av Premier League visar att Burnley och Man City ligger 49 poäng och 18 platser ifrån varandra för tillfället. Man City kommer säkert att försöka ta alla tre poängen kommande lördag för att visa att de förtjänar platsen i toppen av tabellen. Trots att Burnley är outsider i den här sammandrabbningen kommer de definitivt att vilja göra det svårt för favoriterna och av den anledningen är vi spända på att se hur matchen mellan Burnley och Man City kommer att sluta.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Ben Mee eller Aaron Lennon som gjort ett mål vardera den senaste tiden.

Man City kommer att hoppas att Riyad Mahrez hittar nätet igen. Han har gjort fyra mål på de senaste 5 matcherna.