Tottenham vs Newcastle Utd: Bästa oddsen och matchtipsen

Övre halvan mot den undre när Tottenham förbereder sig för att möta Newcastle Utd i Premier League. Tottenham ligger på plats 5 i Premier League med 51 poäng efter att ha spelat 29 matcher. Avståndet till Newcastle Utd är 20 poäng vilket gör att det sistnämnda laget ligger på plats 14 i tabellen efter 29 omgångar. 2 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Tottenham. De kan dock säkerligen bygga vidare på sina två raka vinster.

Våra tips

Statistik och fakta för Tottenham vs Newcastle Utd i Premier League

 • Tottenham Hotspur har gjort mål i de senaste 4 matcherna i rad
 • Tottenham Hotspur har vunnit 3 av 4 av deras senaste matcher
 • Tottenham Hotspur har inte förlorat 3 av 4 av deras senaste matcher
 • Newcastle har släppt in i 14 av de senaste 16 bortamatcherna
 • Newcastle har inte förlorat 9 av 11 av deras senaste matcher
 • Newcastle har gjort mål i 9 av de senaste 11 matcherna
 • Tottenham Hotspur har gjort mål i 30 av de senaste 32 matcherna mot Newcastle
 • I 10 av de senaste 11 av Tottenham Hotspurs hemmamatcher mot Newcastle var antalet mål under 3.5
 • I de senaste 4 matcherna i rad Tottenham Hotspur har spelat mot Newcastle har båda lagen gjort mål
 • Tottenham Hotspur har inte förlorat 8 av de 9 senaste matcherna mot Newcastle
 • I de senaste 4 av Tottenham Hotspurs hemmamatcher mot Newcastle var antalet mål under 2.5

Form: Tottenham mot Newcastle Utd

Tottenham fortsätter att plocka poäng

Tottenham hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. Tottenham kan luta sig tillbaka mot en okej formkurva med sex poäng på tre matcher. Mot Manchester United fick de lämna matchen tomhänta efter en 3-2-förlust, men de tog revansch redan matchen därpå genom att besegra Brighton med 2-0. De byggde på den positiva trenden genom en 3-1-seger mot West Ham i sin senaste match.

Newcastle Utd söker ett trendbrott

Newcastle Utd hoppas att den goda formen håller i sig. Newcastle Utd har sett rätt bleka ut på den senaste tiden, även om det började bra med 1-2 mot Southampton. Tyvärr höll inte de positiva resultaten i sig utan man förlorade istället med 1-0 mot Chelsea, och lyckades inte heller plocka poäng i en 1-0 förlust mot Everton.

I en match mellan dessa två till synes jämlika lag, med båda i samma form, kan hemmafördelen bli den avgörande faktorn. En seger för Tottenham till odds 1.50 ser ut att vara det bästa alternativet på söndag.

Tottenham vs Newcastle Utd Matchhistorik

I det senaste mötet mellan dessa två lag, tog Tottenham med sig 3 poäng därifrån i en 3-2 seger. Tottenham tar sig an Newcastle Utd med 6-2-2 i bagaget från deras senaste matcher i Premier League. Över 2,5 mål var ett vinnande spel 5 gånger i de senaste 10 matcher mellan Tottenham och Newcastle Utd. Båda lagen gör mål gav utdelning 6 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Premier League

Om man tittar på den nuvarande Premier League-ställningen så skiljer Tottenham och Newcastle Utd för närvarande i 20 poäng och 9 placeringar. Tottenham kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från Newcastle Utd på söndag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att Newcastle Utd är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan Tottenham och Newcastle Utd kommer att sluta.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Heung-Min Son. Han är toppskytt för Tottenham, för närvarande på 13 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 4 av deras 6 senaste matcher. Superstjärnan Harry Kane har också gjort fem mål den senaste tiden.

Newcastle Utd kommer att hoppas att Joseph Willock hittar nätet igen. Han har gjort två mål på de senaste sex matcherna.