Burnley vs Man City: Bästa oddsen och matchtipsen

Ligaledarna Man City kommer gå in för att öka sin ledning när de möter Burnley på Turf Moor 16:00 2 april. Burnley är placerade på plats 19 i Premier League med 21 poäng efter 27 spelade omgångar. Man City ligger på plats 1 i tabellen med 70 poäng efter 27 spelade matcher. Burnley ligger tvåsiffrigt efter Man City i tabellen, men att slå ligaledarna i Premier League är fortfarande mycket prestigefyllt.

Våra tips

Statistik och fakta för Burnley vs Man City i Premier League

 • Burnley har inte vunnit 16 av 18 av deras senaste matcher
 • Burnley har förlorat de senaste 3 matcherna i rad
 • Burnley har släppt in i de senaste 4 matcherna i rad
 • Burnley har inte gjort mål i de senaste 3 matcherna i rad
 • Manchester City har inte förlorat 25 av 27 av deras senaste matcher
 • Manchester City har gjort mål i 25 av de senaste 27 matcherna
 • Manchester City har vunnit 8 av 10 av deras senaste bortamatcher
 • Manchester City har släppt inte in i de senaste 5 bortamatcherna i rad
 • Burnley har inte vunnit de senaste 11 matcherna mot Manchester City i rad
 • Burnley har förlorat 10 av de 11 senaste matcherna mot Manchester City
 • Burnley har släppt in i de senaste 11 matcherna mot Manchester City i rad
 • I 5 av de senaste 6 av Burnleys hemmamatcher mot Manchester City var antalet mål under 3.5
 • Burnley har inte gjort mål i 6 av de senaste 7 matcherna mot Manchester City

Form: Burnley mot Man City

Burnley fortsätter floppa

De senaste matcherna har resultaten varit vad man kan förvänta sig av Burnley som hållit sin nivå. Burnley har haft det tufft på senaste tiden och de har inte lyckats ta en enda poäng i någon av de senaste tre matcherna. De förlorade först med 2-0 mot Leicester, innan Chelsea besegrade dem med 4-0. Tredje förlusten i rad var ett faktum efter att även Brentford tog hem en seger med 2-0.

Man City är svåra att bryta ner

Man City hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. Man City ser starka ut just nu efter tre matcher utan förlust. Det började med oavgjort efter en 0-0 match mot Sporting CP. Det resultatet följdes därefter upp med delad poäng mot Crystal Palace i en match som slutade 0-0, innan Man City besegrade Southampton med slutresultatet 4-1.

Med dessa starka prestationer på sistone verkar Man City ha goda chanser att vinna mot Burnley.

Burnley vs Man City Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Man City och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 2-0. Burnley tar sig an Man City med 0-1-9 i bagaget från deras senaste matcher i Premier League. 6 gånger i den senaste 10 matcher mellan Burnley och Man City blev över 2,5 mål ett vinnande spel. Båda lagen hittade nätet 3 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Premier League

Tabellställningen av Premier League visar att Burnley och Man City ligger 49 poäng och 18 platser ifrån varandra för tillfället. Man City kommer säkert att försöka ta alla tre poängen kommande lördag för att visa att de förtjänar platsen i toppen av tabellen. Trots att Burnley är outsider i den här sammandrabbningen kommer Burnley definitivt att vilja göra det svårt för favoriterna och av den anledningen är vi spända på att se hur matchen mellan Burnley och Man City kommer att sluta.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Maxwel Cornet. Han är toppskytt för Burnley, för närvarande på 6 mål under hela säsongen. Han har dock inte hittat nätet den senaste tiden och har då fått hjälp av bland andra Aaron Lennon och Ben Mee.

Man City kommer att hoppas att Raheem Sterling hittar nätet igen. Han står på 10 mål den här säsongen men har bara gjort ett den senaste tiden. Riyad Mahrez och Kevin De Bruyne har däremot gjort ett par mål var.