Sverige vs Tjeckien: Bästa tipsen inför stora ödesmötet

Blågult med starkt hemmafacit

Sverige hoppas kunna ta sig ett steg närmare VM i Qatar när man ikväll välkomnar Tjeckien i playoff-semifinal hemma på Friends Arena.

Det slutade med en andra plats i Grupp B under kvalet efter raka förluster mot Georgien och Spanien, men Sverige har ett betydligt bättre facit på hemmaplan där man vunnit alla sina fyra matcher denna säsong.

Tjeckien spelar dessutom utan skadedrabbade Patrik Schick – en stor lättnad för Janne Andersson och det svenska försvaret. Detta och hemmastödet kan bli en avgörande faktor.

Tips: Sverige @2.0

Alla ögon på Isak

Alexander Isak har inte öst in mål i La Liga denna säsong men Real Sociedad-forwarden har trivts bättre i den blågula landslagströjan där han gjort 4 mål under 8 kvalmatcher.

Han kommer inte ha Zlatan till sitt förfogande ikväll, men det finns fortfarande playmakers i form av Emil Forsberg och debuterande Anthony Elanga som kan förse honom med chanser.

Isak kommer bli nyckeln om Sverige ska besegra Tjeckien ikväll och det är därför ganska självklart att se honom prissättas som den stora favoriten att hamna i målprotokollet vid något tillfälle.

Tips: Alexander Isak gör mål @3.0

Svenskt försvar kan stänga ner

Zlatan är inte den enda stjärnan som saknas ikväll – som vi tidigare nämnt spelar Tjeckien utan målkvarnen Patrick Schick som drog på sig en vadmuskelskada förra månaden.

Bayer Leverkusen-forwarden är alltid ett stort hot framåt och det blågula försvaret kommer andas en suck av lättnad över att slippa honom i boxen.

Sverige brukar vara starka defensivt och släppte bara in 1 mål under sina 4 matcher på Friends Arena under gruppspelet. Räkna inte med någon målfest ikväll.

Tips: Sverige håller nollan @2.2