Celta Vigo vs Osasuna bästa odds och matchtips

Celta Vigo verkar vara i god form när de tar emot Osasuna i omgång 21 av La Liga. Allt annat än vinst kommer vara en besvikelse. På plats nummer 13 i La Liga har Celta Vigo spelat ihop 23 poäng efter 20 matcher. Med 22 poäng befinner sig Osasuna på plats 14 i tabellen med 20 spelade matcher. 2 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Celta Vigo. De skulle dock kunna skrälla mot Osasuna.

Våra tips

Statistik och fakta för Celta Vigo vs Osasuna i La Liga

 • I de senaste 4 hemmamatcherna i rad Celta Vigo har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Celta Vigo har släppt in i 10 av de senaste 11 hemmamatcherna
 • Celta Vigo har gjorde mål i 9 av de senaste 11 matcherna
 • Celta Vigo har inte förlorat 3 av 4 av deras senaste hemmamatcher
 • Osasuna har inte vunnit 11 av 13 av deras senaste matcher
 • Osasuna har förlorade de senaste 3 matcherna i rad
 • Osasuna har gjorde inte mål i 6 av de senaste 8 bortamatcherna
 • I de senaste 16 Celta Vigos matcher mot Osasuna var antalet av mål under 3.5
 • Celta Vigo har inte förlorat 10 av de 11 senaste hemmamatcherna mot Osasuna
 • Celta Vigo har gjorde mål i 9 av de senaste 11 hemmamatcherna mot Osasuna
 • I 3 av de senaste 4 hemmamatcherna Celta Vigo har spelat mot Osasuna har båda lagen gjort mål
 • Celta Vigo har inte vunnit 4 av de 5 senaste matcherna mot Osasuna

Form: Celta Vigo mot Osasuna

Celta Vigo håller målet i sikte

Resultaten har varit vad man kan vänta sig av Celta Vigo de senaste veckorna. Varken mer eller mindre. Celta Vigo har sett rätt bleka ut på den senaste tiden, även om det började bra med 2-0 mot Real Betis. Tyvärr höll inte de positiva resultaten i sig utan man förlorade istället med 2-1 mot Atletico Baleares, och lyckades inte heller plocka poäng i en 1-0-förlust mot Real Sociedad.

Osasuna hoppas att komma tillbaka

Osasuna hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen. Man tog hem en vinst i senaste matchen mot Cadiz men hade innan dess en förlustsvit på tre raka där man blanda annat förlorat mot Girona och Athletic Bilbao.

Eftersom Celta Vigo både är bookmakarnas favorit till odds 1.83 och har starkare prestationer på sistone än vad Osasuna har visat upp, verkar Celta Vigo vara det naturliga valet.

Celta Vigo vs Osasuna Matchhistorik

Senast lagen möttes fick vi inte se någon vinnare. Lagen delade nämligen poängen i en 0-0-match som spelades 23 augusti 2021. Celta Vigo tar sig an Osasuna med 3-4-3 i bagaget från deras senaste matcher i La Liga. I den föregående 10 matcher mellan Celta Vigo och Osasuna kom över 2,5 mål upp 3 gånger. Båda lagen gör mål var ett bra val 4 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i La Liga

Om man tittar på den nuvarande La Liga-ställningen så skiljer Celta Vigo och Osasuna för närvarande i 1 poäng och 1 placeringar. Celta Vigo kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från Osasuna kommande onsdag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att Osasuna är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan Celta Vigo och Osasuna kommer att sluta.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Iago Aspas. Han är toppskytt för Celta Vigo, för närvarande på 10 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 3 av deras 6 senaste matcher. 

Osasuna kommer att hoppas att David Garcia hittar nätet igen. Han står på 3 mål den här säsongen och gjorde mål i 1 av deras 6 senaste matcher.