Celta Vigo vs Rayo Vallecano bästa odds och matchtips

Med båda lagen placerade i mitten av tabellen har både Celta Vigo och Rayo Vallecano en chans att vinna mark på sin kommande motståndare i La Liga. Celta Vigo har för närvarande plats 12 i tabellen med 27 poäng efter 22 spelade matcher. Med 22 omgångar bakom sig har Rayo Vallecano lyckats samla ihop 31 poäng och ligger på plats 8 i La Liga. 2 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Celta Vigo. De skulle dock kunna skrälla mot Rayo Vallecano.

Våra tips

Statistik och fakta för Celta Vigo vs Rayo Vallecano i La Liga

 • Celta Vigo har gjort mål i 11 av de senaste 13 matcherna
 • I 4 av de senaste 5 hemmamatcherna Celta Vigo har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Celta Vigo har inte förlorat 6 av 8 av deras senaste matcher
 • Celta Vigo har inte vunnit 5 av 7 av deras senaste hemmamatcher
 • Rayo Vallecano har släppt in i 15 av de senaste 16 bortamatcherna
 • Rayo Vallecano har vunnit 3 av 4 av deras senaste bortamatcher
 • Rayo Vallecano har inte förlorat 5 av 7 av deras senaste matcher
 • Rayo Vallecano har gjort mål i 5 av de senaste 7 matcherna
 • Celta Vigo har inte vunnit 17 av de 19 senaste matcherna mot Rayo Vallecano
 • Celta Vigo har släppt in i 17 av de senaste 19 matcherna mot Rayo Vallecano
 • I 5 av de senaste 6 av Celta Vigos matcher mot Rayo Vallecano var antalet mål över 2.5
 • Celta Vigo har inte förlorat de senaste 3 hemmamatcherna mot Rayo Vallecano i rad
 • Celta Vigo har gjort mål i de senaste 3 hemmamatcherna mot Rayo Vallecano i rad

Form: Celta Vigo mot Rayo Vallecano

Celta Vigo njuter av en stabil insats

Det är svårt att hitta något att klaga på när det gäller Celta Vigo eftersom de håller sin nivå. Det har varit både högt och lågt för Celta Vigo den senaste tiden, vilket resulterat i fyra poäng. Mot Real Sociedad fick de åka hem tomhänta med en 1-0-förlust vilket man dock revanscherade sig med efter en 2-0-vinst mot Osasuna. Den senaste matchen blev det delad poäng efter ett oavgjort resultat i en 2-2-match mot Sevilla.

Rayo Vallecano håller målet i sikte

Stämningen i Rayo Vallecano är inte så bra eftersom de inte lyckats vinna på senare tid. Rayo Vallecano är lite ostadiga för tillfället men har trots detta lyckats besegra Girona med 1-2. Dessvärre förlorade man sin nästa match med 0-1 mot Athletic Bilbao, innan de tog ytterligare tre poäng med en härlig 1-0-vinst mot Mallorca.

Det är en match mellan två till synes likvärdiga lag, som båda har varit i liknande form på sistone. Celta Vigo är fortfarande favorit hos spelbolagen att vinna matchen med odds 2.00.

Celta Vigo vs Rayo Vallecano Matchhistorik

Senast lagen möttes fick vi inte se någon vinnare. Lagen delade nämligen poängen i en 0-0-match som spelades 1 november 2021. Celta Vigo går in i matchen mot Rayo Vallecano med 2-2-6 i bagaget från deras senaste 10 matcher i La Liga. Över 2,5 mål var ett vinnande spel 6 gånger i de senaste 10 matcher mellan Celta Vigo och Rayo Vallecano. Båda lagen gör mål var ut 3 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i La Liga

Som framgår av La Liga-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 4 poäng. Även om Celta Vigo inte kommer att ha en möjlighet att komma över Rayo Vallecano i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Rayo Vallecano, som nu ligger på 8 med 31 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen kommande lördag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Iago Aspas. Han är toppskytt för Celta Vigo, för närvarande på 11 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 4 av deras 6 senaste matcher.

Rayo Vallecano kommer att hoppas att Alvaro Garcia hittar nätet igen. Han står på 5 mål den här säsongen men har inte lyckats göra mål den senaste tiden.