Valencia vs Real Sociedad bästa odds och matchtips

Både Valencia och Real Sociedad satsar på att befästa sin position I tabellen, när de drabbar samman i denna efterlängtade match på på söndag. Som nummer 10 har Valencia lyckats skrapa ihop 29 poäng efter 22 spelade matcher. Med 34 poäng har Real Sociedad efter 22 matcher placerat sig på plats plats 6 i La Liga. 2 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Valencia. De skulle dock kunna skrälla mot Real Sociedad.

Våra tips

Statistik och fakta för Valencia vs Real Sociedad i La Liga

 • Valencia har gjort mål i 27 av de senaste 28 hemmamatcherna
 • I 9 av de senaste 10 matcherna Valencia har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Valencia har inte förlorat 11 av 13 av deras senaste hemmamatcher
 • Valencia har släppt in i 9 av de senaste 10 matcherna
 • Valencia har inte vunnit 7 av 9 av deras senaste hemmamatcher
 • Real Sociedad har vunnit 3 av 4 av deras senaste matcher
 • Real Sociedad har släppt inte in i de senaste 3 matcherna i rad
 • Valencia har inte förlorat 8 av de 9 senaste matcherna mot Real Sociedad
 • I 7 av de senaste 8 av Valencias matcher mot Real Sociedad var antalet mål under 3.5
 • Valencia har inte vunnit 8 av de 10 senaste hemmamatcherna mot Real Sociedad
 • I 4 av de senaste 5 hemmamatcherna Valencia har spelat mot Real Sociedad har båda lagen gjort mål
 • Valencia har spelat oavgjort de senaste 3 hemmamatcherna mot Real Sociedad i rad

Form: Valencia mot Real Sociedad

Valencia njuter av en stabil insats

Det är svårt att hitta något att klaga på när det gäller Valencia eftersom de håller sin nivå. Valencia har varit med om det mesta i sina tre senaste matcher där man också lyckats plocka fyra poäng. Ett möte med Sevilla slutade oavgjort (1-1) vilket följdes upp med en 3-2-förlust mot Atletico Madrid. I sin senaste match lyckades man dock ta sig tillbaka till det vinnande konceptet när Cadiz besegrades med 2-1.

Real Sociedad kan verkligen bygga vidare på den senaste vinsten

De senaste matcherna har resultaten varit vad man kan förvänta sig av Real Sociedad som hållit sin nivå. Real Sociedad har upplevt det mesta under sina tre senaste matcher där de lyckades samla på sig fyra poäng. Först tog man en skön 2-0-vinst mot Atletico Madrid innan det blev oavgjort efter resultatet 0-0 mot Getafe. Den obesegrade trenden tog dock stopp när Real Betis visade sig vara för starka och resultatet 0-4 innebar förlust för Real Sociedad.

I en match mellan två till synes jämlika lag, med båda i samma form, ser det ut som en match som kan gå hur som helst. Ett oavgjort resultat skulle därför kunna vara ett bra val.

Valencia vs Real Sociedad Matchhistorik

Senast lagen möttes fick vi inte se någon vinnare. Lagen delade nämligen poängen i en 0-0-match som spelades 21 november 2021. Valencia tar sig an Real Sociedad med 4-4-2 i bagaget från deras senaste matcher i La Liga. 5 gånger i den senaste 10 matcher mellan Valencia och Real Sociedad blev över 2,5 mål ett vinnande spel. Båda lagen hittade nätet 5 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i La Liga

Som framgår av La Liga-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 5 poäng. Även om Valencia inte kommer att ha en möjlighet att komma över Real Sociedad i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Real Sociedad, som nu ligger på 6 med 34 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen på söndag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Goncalo Guedes. Han är toppskytt för Valencia, för närvarande på 8 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 3 av deras 6 senaste matcher.

Real Sociedad kommer att hoppas att Mikel Oyarzabal hittar nätet igen. Han står på 7 mål den här säsongen och gjorde mål i 1 av deras 6 senaste matcher.