Celta Vigo vs Real Betis: Bästa oddsen och matchtipsen

Celta Vigo välkomnar Real Betis för en match i La Liga på Abanca Balaidos kommande söndag. Med 35 poäng efter 28 spelade matcher ligger Celta Vigo på plats 10 i La Liga. Real Betis försöker dock komma ikapp, och har just nu 49 poäng från 28 spelade matcher vilket placerar dem på plats 5 i tabellen inför deras kommande möte. 2 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Celta Vigo. Det blir en tuff match mot Betis.

Våra tips

Statistik och fakta för Celta Vigo vs Real Betis i La Liga

 • Celta Vigo har inte förlorat 7 av 8 av deras senaste hemmamatcher
 • Celta Vigo har inte vunnit 4 av 5 av deras senaste matcher
 • Real Betis har gjort mål i de senaste 14 bortamatcherna i rad
 • I 9 av de senaste 11 bortamatcherna Real Betis har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Real Betis har vunnit 5 av 6 av deras senaste bortamatcher
 • Real Betis har släppt in i 9 av de senaste 11 bortamatcherna
 • Real Betis har inte vunnit 5 av 6 av deras senaste matcher
 • Celta Vigo har släppt in i 21 av de senaste 23 matcherna mot Real Betis
 • I 7 av de senaste 9 matcherna Celta Vigo har spelat mot Real Betis har båda lagen gjort mål
 • Celta Vigo har inte vunnit 11 av de 13 senaste matcherna mot Real Betis
 • Celta Vigo har gjort mål i 13 av de senaste 15 matcherna mot Real Betis
 • I 5 av de senaste 6 av Celta Vigos matcher mot Real Betis var antalet mål under 3.5

Form: Celta Vigo mot Real Betis

Celta Vigo hoppas kunna utöka poängen

Resultaten har varit vad man kan vänta sig av Celta Vigo de senaste veckorna. Varken mer eller mindre. Det är nu eller aldrig som gäller för Celta Vigo, och just nu ser det mer ut som “aldrig”. Den dåliga trenden började med en 2-0-förlust i ett möte med Atletico Madrid, men därefter lyckades man resa och slå Mallorca med 4-3. Den segern kunde man dock inte bygga vidare på utan åkte senaste på en 1-0-förlust mot Villarreal.

Real Betis njuter av en stabil insats

Det är svårt att hitta något att klaga på när det gäller Real Betis eftersom de håller sin nivå. Real Betis kan luta sig tillbaka mot en okej formkurva med sex poäng på tre matcher. Mot Eintracht fick de lämna matchen tomhänta efter en 1-2-förlust, men de tog revansch redan matchen därpå genom att besegra Athletic Bilbao med 1-0. De byggde på den positiva trenden genom en 0-1-seger mot Eintracht i sin senaste match.

I en match mellan två till synes jämlika lag, med båda i samma form, ser det ut som en match som kan gå hur som helst. Ett oavgjort resultat skulle därför kunna vara ett bra val.

Celta Vigo vs Real Betis Matchhistorik

Senast dessa lag ställdes mot varandra var 2 januari 2022, och Celta Vigo gick därifrån med en 2-0-seger. Celta Vigo går in i matchen mot Real Betis med 2-2-6 i bagaget från deras senaste 10 matcher i La Liga. I den föregående 10 matcher mellan Celta Vigo och Real Betis kom över 2,5 mål upp 6 gånger. Båda lagen gör mål var ett bra val 7 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i La Liga

Som framgår av La Liga-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 14 poäng. Även om Celta Vigo inte kommer att ha en möjlighet att komma över Real Betis i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Real Betis, som nu ligger på 5 med 49 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen kommande söndag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Iago Aspas. Han är toppskytt för Celta Vigo, för närvarande på 13 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 2 gånger i de senaste 2 matcherna.

Real Betis kommer att hoppas att Juanmi hittar nätet igen. Han står på 12 mål den här säsongen men har inte hittat målet den senaste tiden och har då fått hjälp av Borja Iglesias.