Chelsea mot Manchester City – Matchförhandsvisning, Tips, Odds

Chelsea tar emot Manchester City för en match i Premier League på söndag på Stamford Bridge. Chelsea välkomnar Manchester City kommande söndag i Premier League, med värden motiverad av möjligheten att täppa igen luckan i tabellen till gästerna i denna spännande match i 12 omgången.

Chelsea rankar tio med 15 poäng från elva matcher matcher, medan besökarna Manchester City rankas ett i tabellen på 27 poäng. I toppen av tabellen sitter Manchester City med 27 poäng efter elva omgångar, medan Chelsea har tagit 15 poäng. Sistnämnda rankas som nummer 10 i Premier League inför kommande omgång.

Både Chelsea och Manchester City siktar på att göra sitt bästa inför sina fans. Vi kommer garanterat att få se ett spännande möte på söndag. Både Chelsea och Manchester City kommer till matchen med några bra resultat på slutet. Båda kommer att vara angelägna om att fortsätta den fina trenden, men hemmafördelen för Chelsea kan visa sig bli något för tuff för Manchester City.

Chelsea vs Manchester City Statistik

  • I 11 av Chelseas senaste 12 hemmamatcher var antalet av mål under 3.5
  • I 5 av Chelseas senaste 6 hemmamatcher var antalet av mål under 2.5
  • Chelsea har inte förlorat 6 av sina senaste 7 matcher
  • Chelsea har vunnit 5 av sina senaste 7 matcher
  • Chelsea har gjort mål i 6 av de senaste 7 matcherna
  • Manchester City har gjort mål i 20 av de senaste 22 matcherna
  • I 9 av Manchester Citys senaste 11 bortamatcher var antalet av mål över 2.5
  • Manchester City har vann de senaste 3 matcherna på rad medan de gjort mer än 2.5 mål
  • Manchester City har vann de senaste 4 matcherna, och totalt antal mål var över 2.5
  • Manchester City har vann de senaste 4 matcherna på rad medan de gjort mer än 1.5 mål

Chelsea vs Manchester City Preview

Chelsea form

Chelsea fick med sig sex poäng från de tre senaste matcherna, men de inledde med förlust 0-2 mot Brentford. De svarade med att slå Blackburn 2-0, och sedan även vinst med 1-4 mot Tottenham Hotspur. Chelsea klarade endast av att ta en seger av sex möjliga på Stamford Bridge i Premier League. De spelade oavgjort i två och förlorade tre av dessa matcher, där de nätade sex och släppte in sju mål.

Manchester City form

Manchester City är i fantastisk form inför kommande matchen efter tre raka segrar. Manchester United slog man med 0-3, efter det fick Bournemouth känna på en 6-1-torsk. BSC Young Boys var det senaste offret efter en 3-0-vinst för Manchester City. Manchester City gjorde sex mål och släppte in två i deras fem senaste matcher mot lag från den övre halvan av Premier League-tabellen. De fick ihop tre vinster och nio poäng. Manchester City har plockat fyra segrar från de sex senaste bortamatcherna i Premier League, det blev även två förluster samtidigt som man gjorde tolv mål och släppte in fem.

Chelsea vs Manchester City H2H

Spela på Manchester City vinna och hålla nollan i sina senaste möten med Chelsea hade varit ett klockrent val. Matcherna slutade med vinst 1-0 i Mei 2023 och 1-0 i Januari 2023. Manchester City trivs att möta Chelsea då de vunnit sju av de senaste tio mötenas. Dock gjorde de sistnämnda en bra insats när de senast vann med 1-0 när lagen möttes. Spelbolagen har Manchester City att vinna denna match till bästa pris på 1.75. Manchester City är utan förlust mot Chelsea i sina 4 senaste matcher. Manchester City gjorde minst ett mål i 17 av sina senaste 18 Premier League-matcher mot Chelsea. I de senaste tio matcherna mellan Chelsea och Manchester City hittade båda nät i fyra gånger. Bästa odds på att båda lagen gör mål här igen finns hos spelbolagen till 1.75.

Det blev över 2.5 mål fem gånger i de senaste tio matcher mellan lagen. Chelsea gjorde i snitt 0.8 mål, medan Manchester City snittade 1.7 mål. Båda lagen göra mål blev ett vinnande spel fyra gånger av matcherna. Över 2.5 mål gjordes i tre av Chelsea’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 1.5 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i sju av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 2.3 mål under den här perioden.

Nuvarande tabellen i Premier League

Chelsea tog fyra vinster på hemmaplan i sina 10 senaste matcher i samtliga tävlingar, medan man kryssade tre gånger. De fick utstå förlust i tre under den här tiden. Manchester City vann sju av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort i noll och förlorade tre. Manchester City vann och höll nollan två gånger i sina 10 senaste bortamatcher.

Senaste lagnyheter

Chelsea gjorde första målet i fyra matcher av de senaste tio på hemmaplan. Manchester City gjorde första målet i sju gånger i de senaste tio matcherna. Manchester City har gjort mål i 4 raka möten med Chelsea när man spelat på bortaplan.

Det är svårt att inte titta på Erling Haaland, när man letar efter en målskytt, då han är i fantastisk form. Han nätade fyra i de senaste Premier League-matcherna för Manchester City, med totalt elva gjorda mål denna Premier League-säsong. Med fyra mål på slutet för Chelsea i Premier League, är även Nicolas Jackson en spelare att hålla koll på.

Chelsea har lite problem med frågetecken kring om hela åtta spelare kommer till start till matchen på söndag. Det är ingen mening att Malang Sarr kommer till Chelseas omklädningsrum, eftersom han är avstängd.

Armando Broja, Ben Chilwell, Romeo Lavia, Carney Chukwuemeka, Trevoh Chalobah, Christopher Nkunku, Wesley Fofana och Marcus Bettinelli finns bland de åtta spelarna som saknas för Chelsea på söndag.

Några av de fem som kommer att befinna sig på sidlinjen är Sergio Gomez, Mateo Kovacic, Jack Grealish, Kevin De Bruyne och Zack Steffen.