Chelsea vs Arsenal: Bästa oddsen och matchtipsen

Lill-lördag och ett härligt Londonderby att se fram emot! Tredjeplacerade Chelsea får besök av sjätteplacerade Arsenal. Hemmalaget med toppform och tre raka vinster i ryggen bör bli en tuff nöt att knäcka för Artetas mannar som jagar en Champions League-plats men har gått trögt på slutet med tre raka förluster.

Statistik och fakta för Chelsea vs Arsenal i Premier League

 • Chelsea har gjort mål i 42 av de senaste 44 matcherna
 • Chelsea har vunnit 9 av sina senaste 11 matcher
 • Chelsea har inte förlorat 9 av sina senaste 11 matcher
 • Arsenal har förlorat de senaste 3 matcherna i rad
 • Arsenal har släppt in i 7 av de senaste 9 matcherna
 • Arsenal har inte vunnit de senaste 3 matcherna i rad
 • Chelsea har gjort mål i 14 av de senaste 16 hemmamatcherna mot Arsenal
 • Chelsea har inte förlorat 10 av de 12 senaste hemmamatcherna mot Arsenal
 • Chelsea har släppt in i 9 av de senaste 11 matcherna mot Arsenal
 • I 13 av de senaste 15 av Chelseas hemmamatcher mot Arsenal var antalet mål över 1.5
 • Chelsea har inte vunnit 3 av de 4 senaste hemmamatcherna mot Arsenal

Form: Chelsea mot Arsenal

Chelsea fortsätter att plocka poäng.

Chelsea hoppas den goda formen håller i sig och att man följer upp de tre senaste segrarna mot Southampton (6-0), Real Madrid (3-2) och Crystal Palace (2-0) med ännu en victoria.

Arsenals med flera bottennapp.

Arsenal i sin tur hoppas kunna bryta den dåliga trenden. Laget har haft det tufft och kammat noll på de tre senaste matcherna. 0-3 Crystal Palace, 1-2 Brighton samt 0-1 mot Southampton senast.

Chelsea vs Arsenal Matchhistorik

I det senaste mötet mellan dessa två lag, tog Chelsea med sig 3 poäng därifrån i en 2-0-seger. Chelsea går in i matchen mot Arsenal med 4-3-3 i bagaget från deras senaste 10 matcher i Premier League. 6 av 10 senaste möten har båda lagen gjort mål. Likaså över 2,5 mål har det blivit i 6 av 10.

Tabellställningar i Premier League

Om man tittar på den nuvarande Premier League-ställningen så skiljer Chelsea och Arsenal för närvarande i åtta poäng och tre placeringar. Chelsea behöver ta tre poäng för att säkra tredjeplatsen i ligan samtidigt som Gunners fortfarande har chans på fjärdeplatsen. Med dålig form samt lång skadelista blir det en tuff uppgift för Arsenal, men troligtvis en väldigt underhållande match där mycket står på spel.

Skytteligan

Mason Mount har hittat toppformen och gjort 4 mål på de senaste tre matcherna. Finns goda möjligheter att han nätar fjärde matchen i rad.

Hos gästerna missar Alexandre Lacazette matchen och hoppet ställs istället till Bukayo Saka och Gabriel Martinelli som varit två av Arsenals bättre spelare offensivt.

Senaste lagnyheter

Chelsea kan sakna upp till fyra spelare till deras kommande match kommande onsdag.

Mateo Kovacic, Ross Barkley, Callum Hudson-Odoi och Ben Chilwell finns bland de fyra spelarna som saknas för Chelsea på onsdag. Ett positivt test för Covid-19 är anledningen att Ross Barkley inte finns med i Chelseas trupp.

Arsenal kommer till exempel inte kunna använda sig av Gabriel eftersom han är avstängd efter att ha dragit på sig för många kort.

Bland de fyra spelare som får spendera lite tid på sidlinjen, återfinns bland andra Alexandre Lacazette, Thomas Partey, Kieran Tierney och Takehiro Tomiyasu. Alexandre Lacazette saknas kommande onsdag efter att han lämnat ett positivt test för Covid-19.