Chelsea vs Brentford: Bästa oddsen och matchtipsen

Toppen mot botten när Chelsea möter Brentford för en match i Premier League på lördag. Som nummer 3 har Chelsea lyckats skrapa ihop 59 poäng efter 28 spelade matcher. Med 30 poäng har Brentford efter 28 matcher placerat sig på plats plats 15 i Premier League. Chelsea går in i matchen som favoriter och siktar självklart mot att förlänga sin obesegrade svit i Premier League.

Våra tips

Statistik och fakta för Chelsea vs Brentford i Premier League

  • Chelsea har gjort mål i 37 av de senaste 39 matcherna
  • Chelsea har inte förlorat 25 av 27 av deras senaste hemmamatcher
  • Chelsea har vunnit 12 av 13 av deras senaste matcher
  • Brentford har släppt in i de senaste 15 bortamatcherna i rad
  • Brentford har inte vunnit 11 av 13 av deras senaste bortamatcher
  • Brentford har förlorat 6 av 7 av deras senaste bortamatcher
  • I 6 av de senaste 8 bortamatcherna Brentford har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Brentford har gjort mål i de senaste 3 matcherna i rad

 

Form: Chelsea mot Brentford

Chelseas är obesegrade

Chelsea fortsätter tåga på och sopar för närvarande bort allt motstånd med ytterligare en vinst i förra matchen. Chelsea har verkligen njutit av att spela fotboll i sina senaste tre matcher. Det började med en 1-0 vinst mot Newcastle. Segertåget fortsatte därefter med en till vinst mot Lille med 2-1 innan de i förra matchen besegrade Middlesbrough med 2-0.

Brentford är inne i ett bra flow

Det är svårt att hitta något att klaga på när det gäller Brentford eftersom de håller sin nivå. I sina tre senaste matcher vann Brentford först mot Norwich med 1-3 innan segertåget fortsatte mot Burnley som gav slutresultatet 2-0. Trenden höll tyvärr inte i sig då de förlorade mot Leicester med 2-1 och därmed bröt sin vinnartrend.

Att begränsa ett förväntat nederlag kan vara målet för Brentford här. Att välja Chelsea till odds 1.35 är en självklarhet i den form de uppvisar.

Chelsea vs Brentford Matchhistorik

Det senaste mötet mellan Chelsea mot Brentford var ett Premier League-möte så sent som 16 oktober 2021 och vi såg då Chelsea ta en 1-0-vinst. Chelsea går in i matchen mot Brentford med 1-0-0 i bagaget från deras senaste match i Premier League.

Tabellställningar i Premier League

Om man tittar på den nuvarande Premier League-ställningen så skiljer Chelsea och Brentford för närvarande i 29 poäng och 12 placeringar. Chelsea kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från Brentford kommande lördag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att Brentford är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan Chelsea och Brentford kommer att sluta.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Ivan Toney när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 6 gånger i de senaste 6 matcherna för sitt lag Brentford. Hans säsongssaldo är 11 mål just nu.

Med 5 mål på de 6 senaste matcherna för Chelsea är Kai Havertz spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.