Levante vs Villarreal: Bästa oddsen och matchtipsen

Levante kommer att spela mot Villarreal i omgång 30 av La Liga vid Estadio Ciudad de Valencia kommande lördag. På plats nummer 20 i La Liga har Levante spelat ihop 19 poäng efter 29 matcher. Med 45 poäng befinner sig Villarreal på plats 7 i tabellen med 29 spelade matcher. 2 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Levante. De har en stor utmaning framför sig i form av Villareal.

Våra tips

Statistik och fakta för Levante vs Villarreal i La Liga

 • Levante har inte vunnit 13 av 15 av deras senaste hemmamatcher
 • I de senaste 3 matcherna i rad Levante har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Levante har gjort mål i de senaste 7 matcherna i rad
 • Villarreal har inte förlorat 8 av 9 av deras senaste matcher
 • Villarreal har släppt in i 8 av de senaste 10 bortamatcherna
 • Villarreal har gjort mål i 7 av de senaste 9 matcherna
 • Villarreal har vunnit 3 av 4 av deras senaste matcher
 • I 21 av de senaste 23 av Levantes matcher mot Villarreal var antalet mål under 3.5
 • I de senaste 5 av Levantes matcher mot Villarreal var antalet mål över 2.5
 • Levante har släppt in i 13 av de senaste 15 matcherna mot Villarreal
 • I 6 av de senaste 8 matcherna Levante har spelat mot Villarreal har båda lagen gjort mål
 • Levante har förlorat de senaste 4 matcherna mot Villarreal i rad

Form: Levante mot Villarreal

Levante är inne i ett bra flow

Det är svårt att hitta något att klaga på när det gäller Levante eftersom de håller sin nivå. Levante är bara en poäng ifrån att vara helt utan positiva resultat i sina senaste tre matcher. De förlorade med 3-1 mot Athletic Bilbao innan det blev oavgjort efter en 1-1 match mot Espanyol. Sedan hamnade man återigen i förlustkolumnen när Osasuna besegrade dem med 3-1.

Villarreal flyter med

De senaste matcherna har resultaten varit vad man kan förvänta sig av Villarreal som hållit sin nivå. I sina tre senaste matcher vann Villarreal först mot Celta Vigo med 1-0 innan segertåget fortsatte mot Juventus som gav slutresultatet 3-0. Trenden höll tyvärr inte i sig då de förlorade mot Cadiz med 1-0 och därmed bröt sin vinnartrend.

Det är en match mellan två till synes likvärdiga lag, som båda har varit i liknande form på sistone. Villarreal är fortfarande favorit hos spelbolagen att vinna matchen med odds 1.91.

Levante vs Villarreal Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Villarreal och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 5-0. Levante tar sig an Villarreal med 2-1-7 i bagaget från deras senaste matcher i La Liga. Över 2,5 mål var ett vinnande spel 7 gånger i de senaste 10 matcher mellan Levante och Villarreal. Båda lagen gör mål gav utdelning 6 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i La Liga

Som framgår av La Liga-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 26 poäng. Även om Levante inte kommer att ha en möjlighet att komma över Villarreal i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Villarreal, som nu ligger på 7 med 45 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen på lördag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Jose Luis Morales. Han är toppskytt för Levante, för närvarande på 7 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 1 av deras 6 senaste matcher.

Villarreal kommer att hoppas att Arnaut Danjuma hittar nätet igen. Han står på 8 mål den här säsongen och gjorde mål i 1 av deras 6 senaste matcher.