Chelsea vs Brighton bästa odds och matchtips

Chelsea är favorittippade kommande onsdag mot Brighton i Premier League. I nuvarande starka form verkar en hemmaseger vara det självklara resultatet i Stamford Bridge. På plats nummer 3 i Premier League har Chelsea spelat ihop 41 poäng efter 19 matcher. Med 23 poäng befinner sig The Seagulls på plats 9 i tabellen med 19 spelade matcher. Chelsea går in i matchen som favoriter och siktar självklart mot att förlänga sin obesegrade svit i Premier League.

Våra tips

Statistik och fakta för Chelsea vs Brighton i Premier League

 • Chelsea har inte förlorat 18 av 19 av deras senaste matcher
 • Chelsea har gjorde mål i 18 av de senaste 19 matcherna
 • I 7 av de senaste 9 matcherna Chelsea har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Chelsea har släppt in i 7 av de senaste 9 matcherna
 • Brighton har inte vunnit 12 av 13 av deras senaste matcher
 • Brighton har släppt in i 8 av de senaste 10 matcherna
 • Brighton har oavgjort 5 av 7 av deras senaste bortamatcher
 • Brighton har inte förlorat 6 av 8 av deras senaste matcher
 • Chelsea har inte förlorat de senaste 8 matcherna mot Brighton i rad
 • Chelsea har vinst 6 av de 8 senaste matcherna mot Brighton
 • I de senaste 4 Chelseas hemmamatcher mot Brighton var antalet av mål under 3.5
 • Chelsea har gjorde mål i 7 av de senaste 8 matcherna mot Brighton
 • Chelsea har släppt inte in i de senaste 4 hemmamatcherna mot Brighton i rad

Form: Chelsea mot Brighton

Chelsea fortsätter trumma på

The Blues hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. Chelsea ser ut att ta sig an vilken motståndare som helst efter ett riktigt bra resultat de senaste tre matcherna då man samlade på sig sju poäng. De spelade först lika med (0-0) mot Wolves, innan de besegrade Brentford med 2-0 och sedan Aston Villa med 3-1.

Brighton kommer äntligen ur sin dåliga svit

Brighton hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen. Det har varit blandade resultat för Brighton den senaste tiden med oavgjort mot Southampton följt av förlust mot Wolves. Senast blev det en 2-0 seger mot Brentford.

Att begränsa ett förväntat nederlag kan vara målet för Brighton här. Att välja Chelsea till odds 1.44 är en självklarhet i den form de uppvisar.

Chelsea vs Brighton Matchhistorik

Senast lagen möttes fick vi inte se någon vinnare. Lagen delade nämligen poängen i en 0-0-match som spelades 20 april 2021. Chelsea går in i matchen mot Brighton med 6-2-0 i bagaget från deras senaste 10 matcher i Premier League. Över 2,5 mål var ett vinnande spel 4 gånger i de senaste 8 matcher mellan Chelsea och Brighton. Båda lagen gör mål var ut 3 gånger i dessa 8 matcher.

Tabellställningar i Premier League

Om man tittar på den nuvarande Premier League-ställningen så skiljer Chelsea och Brighton för närvarande i 18 poäng och 6 placeringar. Chelsea kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från The Seagulls kommande onsdag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att Brighton är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan Chelsea och Brighton kommer att sluta.

Skytteligan

Jorginho är den mest profilerade målgöraren för hemmalaget den senaste tiden. Chelsea kommer säkerligen förlita sig på honom den kommande matchen. Samtidigt kommer The Seagulls ställa hoppet till Neal Maupay att han ska lägga till fler mål till de 3 han gjort de senaste sex matcherna.