Leicester vs Liverpool bästa odds och matchtips

Övre halvan mot den undre när The Reds förbereder sig för att möta Leicester i Premier League. Efter 17 spelade matcher är Leicester rankade som nummer 10 i Premier League med 22 poäng. Det ger en skillnad på 19 poäng till Liverpool, som ligger på plats 2 i tabellen med 41 poäng. 4 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos The Foxes. De skulle dock kunna skrälla mot The Reds.

Våra tips

Statistik och fakta för Leicester vs Liverpool i Premier League

 • Leicester har släppt in i 23 av de senaste 25 matcherna
 • I 9 av de senaste 11 matcherna Leicester har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Leicester har gjort mål i 15 av de senaste 17 matcherna
 • Leicester har förlorat 4 av 5 av deras senaste matcher
 • Leicester har inte vunnit 5 av 6 av deras senaste matcher
 • Liverpool har gjort mål i de senaste 42 matcherna i rad
 • Liverpool har inte förlorat 42 av 44 av deras senaste matcher
 • Liverpool har vinst 9 av 10 av deras senaste matcher
 • I de senaste 3 matcherna i rad Liverpool har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Liverpool har släppt in i de senaste 3 matcherna i rad
 • Leicester har släppt in i de senaste 10 matcherna mot Liverpool i rad
 • I 9 av de senaste 10 Leicesters matcher mot Liverpool var antalet av mål över 2.5
 • I 8 av de senaste 10 matcherna Leicester har spelat mot Liverpool har båda lagen gjort mål
 • Leicester har inte vunnit 7 av de 8 senaste matcherna mot Liverpool
 • Leicester har förlorade 6 av de 8 senaste matcherna mot Liverpool

Form: Leicester mot Liverpool

Leicester fortsätter att se bleka ut

Leicester hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen. Leicester har upplevt det mesta under sina tre senaste matcher där de lyckades samla på sig fyra poäng. Först tog man en skön 4-0-vinst mot Newcastle innan det blev oavgjort efter resultatet 3-3 mot Liverpool. Den obesegrade trenden tog dock stopp när Manchester City visade sig vara för starka och resultatet 6-3 innebar förlust för Leicester.

Liverpool fortsätter trumma på

Liverpool hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. Liverpool är obesegrad den senaste tiden men kommer till matchen med två likaresultat mot Tottenham och Leicester. Innan dess besegrade man Newcastle.

Att begränsa ett förväntat nederlag kan vara målet för Leicester här. Att välja The Reds till odds 1.36 är en självklarhet i den form de uppvisar.

Leicester vs Liverpool Matchhistorik

Det senaste mötet mellan Leicester mot Liverpool var ett Premier League-möte så sent som 13 februari 2021 och vi såg då The Foxes ta en 3-1-vinst. Leicester tar sig an Liverpool med 2-1-7 i bagaget från deras senaste matcher i Premier League. 9 gånger i de senaste 10 matcherna mellan Leicester och Liverpool blev över 2,5 mål ett vinnande spel. Båda lagen hittade nätet 8 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Premier League

Om man tittar på den nuvarande Premier League-ställningen så skiljer Leicester och Liverpool för närvarande i 19 poäng och 8 placeringar. The Reds kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från Leicester kommande tisdag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att Leicester är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan Leicester och Liverpool kommer att sluta.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja James Maddison som har gjort fem mål på de senaste sex matcherna.

Liverpool kommer att hoppas att Mohamed Salah hittar nätet igen. Han står på 15 mål den här säsongen och gjorde 5 mål i deras 6 senaste matcher.