Chelsea vs Burnley bästa odds och matchtips

Övre halvan mot den undre när The Blues förbereder sig för att möta Burnley i Premier League. Som nummer ett har Chelsea lyckats skrapa ihop 25 poäng efter tio spelade matcher. Med sju poäng har The Clarets efter tio matcher placerat sig på plats plats 18 i Premier League. Även om det fortfarande är tidigt i Premier League har Chelsea hittills överträffat förväntningarna, men frågan är om de kan fortsätta rida på vågen mot The Clarets.

Våra tips

Statistik och fakta för Chelsea vs Burnley

  • Chelsea har vunnit de senaste fyra matcherna i rad;
  • Chelsea har vunnit i sex av de senaste sju matcher;
  • Chelsea har vunnit i fem av de senaste sex matcher hemma;
  • Chelsea nätade i 14 av de senaste 16 matcher.
  • Burnley vann inte de senaste sex matcherna i rad på bortaplan;
  • Burnley släppte in i 13 av de senaste 15 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 3.5 i Burnleys senaste tre av fem matcher;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Burnleys senaste två av fyra matcher.

Form: Chelsea mot Burnley

Chelsea är i mycket bra form

Chelsea verkar ha hittat formen nu med ytterligare en vinst förra veckan. Chelsea ser ut att ta sig an vilken motståndare som helst efter ett riktigt bra resultat de senaste tre matcherna då man samlade på sig sju poäng. De spelade först lika med (1-1) mot Southampton, innan de besegrade Newcastle med 3-0 och sedan Malmö FF med 1-0.

Burnley håller målet i sikte

Det är svårt att hitta något att klaga på när det gäller The Clarets eftersom de håller sin nivå. Det har varit blandade resultat den senaste tiden med ett oavgjort resultat mot Southampton, en förlust mot Tottenham och senast blev det en vinst mot Brentford.

Att begränsa ett förväntat nederlag kan vara målet för Burnley här. Att välja The Blues till odds 1.29 är en självklarhet i den form de uppvisar.

Chelsea vs Burnley Matchhistorik

Senast dessa lag ställdes mot varandra var 31 januari 2021, och The Blues gick därifrån med en 2-0-seger. Chelsea går in i matchen mot Burnley med 7-2-1 i bagaget från deras senaste 10 matcher i Premier League. Åtta gånger i de senaste tio matcherna mellan Chelsea och Burnley blev över 2,5 mål ett vinnande spel.

Tabellställningar i Premier League

Tabellställningen av Premier League visar att Chelsea och Burnley ligger 18 poäng och 17 platser ifrån varandra för tillfället. Chelsea kommer säkert att försöka ta alla tre poängen på lördag för att visa att de förtjänar platsen i toppen av tabellen. Trots att Burnley är outsider i den här sammandrabbningen kommer Burnley definitivt att vilja göra det svårt för favoriterna och av den anledningen är vi spända på att se hur matchen mellan Chelsea och Burnley kommer att sluta.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Maxwel Cornet när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet fyra gånger i de senaste sex matcherna för sitt lag Burnley. Hans säsongssaldo är fyra mål just nu. 

Med fyra mål på de sex senaste matcherna för The Blues är Reece James och Mason Mount spelarna man ska hålla utkik efter eftersom de kommer att sikta på fler mål.